Vesti

GRAD ŠABAC OBEZBEDIO PREKO OSAM HILJADA PAKETIĆA ZA MALIŠANE SA TERITORIJE GRADA

26. decembar 2022.

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Blažom Kneževićem i predsednicom Saveta Mesne zajednice Bair, uručili su preko 300 paketića deci uzrasta do 5. razreda koja pripadaju Mesnoj zajednici Bair.

Gradonačelnik Pajić ovom prilikom je istakao da je Grad Šabac obezbedio novogodišnje paketiće za preko osam hiljada mališane iz svih mesnih zajednicama sa teritorije grada.
,,Ovakve akcije pokazuju koliko je bitno da članovi mesnih zajednica imaju dobru komunikaciju sa građanima i sa gradskom vlašću kako bismo zajedno mogli da brinemo o našim sugrađanima i njihovim potrebama. Mladi su prioritet našeg grada i zbog toga je u budžetu Grada Šapca u narednoj godini opredeljeno najviše sredstava upravo za njih i njihove potrebe. Neke od mera, za koje smo opredelili sredstva, su ulaganja u obrazovne ustanove, smanjenja cene vrtića za dodatnih 10%, besplatni udžbenici za đake prvake, nagrađivanje najboljih učenika i studenata, poboljšanje uslova i kvaliteta usluge u vrtićima, izgradnja novog vrtića na Letnjikovcu koji će dodatno proširiti smeštajne kapacitete predškolske ustanove. Ulaganje u decu i mlade siguran je put za ispunjenje našeg cilja, a to je Šabac grad budućnosti”, rekao je Pajić i svim mališanima sa teritorije grada Šapca poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike.