Vesti

GRAD ŠABAC IZDVOJIO 3 600 000 DINARA ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

28. jun 2023.

Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić potpisao je danas Ugovore o stipendiranju sa studentima koji pohađaju osnovne akademske i master akademske studije, kao i integrisane studije fakulteta čiji osnivač je Republika Srbija, i studentima akademije strukovnih studija Šabac za školsku 2022/2023. godinu.

Ove godine na konkurs se prijavilo 47 kandidata. U skladu sa kriterijumima konkursa stipendiju grada Šapca dobilo je ukupno 20 studenata i za ovu namenu iz budžeta grada Šapca izdvojeno je ukupno 3 600 000 dinara. Svaki student kome je odobrena stipendija dobiće od Grada Šapca ukupno 180 000 dinara, koje će im biti isplaćene u šest jednakih mesečnih rata.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić čestitao je studentima na postignutim rezultatima i poželeo im svaku sreću u daljem školovanju.

,,Obaveza Grada Šapca je da pomaže najbolje studente i ovo je naš skroman doprinos kako bismo olakšali roditeljima izdvajanja iz porodičnog budžeta. Nadam se da će gradska stipendija za sve nagrađene studente biti dodatan podsticaj da nastave sa uspesima u toku daljeg školovanja. Grad Šabac će nastaviti da bude snažna podrška ovim mladim ljudima, jer ulaganje u znanje je sigurna investicija za bolju budućnost“, poručio je Pajić.