Вести

ГРАД ШАБАЦ ИЗДВОЈИО 3 600 000 ДИНАРА ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

28. јун 2023.

Градоначелник др Александар Пајић потписао је данас Уговоре о стипендирању са студентима који похађају основне академске и мастер академске студије, као и интегрисане студије факултета чији оснивач је Република Србија, и студентима академије струковних студија Шабац за школску 2022/2023. годину.

Ове године на конкурс се пријавило 47 кандидата. У складу са критеријумима конкурса стипендију града Шапца добило је укупно 20 студената и за ову намену из буџета града Шапца издвојено је укупно 3 600 000 динара. Сваки студент коме је одобрена стипендија добиће од Града Шапца укупно 180 000 динара, које ће им бити исплаћене у шест једнаких месечних рата.

Градоначелник Александар Пајић честитао је студентима на постигнутим резултатима и пожелео им сваку срећу у даљем школовању.

,,Обавеза Града Шапца је да помаже најбоље студенте и ово је наш скроман допринос како бисмо олакшали родитељима издвајања из породичног буџета. Надам се да ће градска стипендија за све награђене студенте бити додатан подстицај да наставе са успесима у току даљег школовања. Град Шабац ће наставити да буде снажна подршка овим младим људима, јер улагање у знање је сигурна инвестиција за бољу будућност“, поручио је Пајић.