Vesti

VATERPOLO REPREZENTACIJA SRBIJE U ŠAPCU POČINJE TAKMIČENJE U SVETSKOJ LIGI

10. decembar 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas se sastao sa generalnim sekretarom Vaterpolo saveza Srbije Nemanjom Marijanom i operativnim direktorom Vaterpolo saveza Srbije Đorđem Đorđevićem povodom početka novog ciklusa igranja reprezentacije Srbije u Svetskoj ligi u vaterpolu. Grad Šabac biće domaćin prve utakmice reprezentacije Srbije koja će se odigrati 18. januara 2022. godine protiv reprezentacije Italije. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je ovo značajan događaj za grad jer se u poslednjih 30 godina nije odigrala nijedna zvanična reprezentativna utakmica kolektivnog sporta.

,,Srpski vaterpolisti će iz našeg grada krenuti u pohod na osvajanje Svetske lige. Vaterpolo je naš najtrofejniji kolektivni sport kada je u pitanju reprezentacija Srbije. Vaterpolo reprezentacija do sada je igrala 15 puta u Svetskoj ligi, a 12 puta bila osvajač. Poslednji put zlato joj je pripalo 2019. godine. Mi smo olimpijski prvaci u vaterpolu i nadam se da će naši vaterpolisti nastaviti da nižu odlične rezultate i u narednim godinama. Šabac kao grad sporta ima i vrhunske rezultate Vaterpolo kluba Šabac. Nadam se da ćemo u narednim godinama imati priliku da uz dobar i stručan rad u našem klubu iznedrimo i nekoliko igrača za reprezentaciju. Dobri rezultati dolaze iz vizije i mukotrpnog rada i zbog toga sam siguran da ćemo na ovom putu uspeti. Utakmica između reprezentacije Srbije i reprezentacije Italije biće veliki spektakl za naš grad”, kazao je gradonačelnik Pajić.

Reprezentacija Italije je svetski šampion, dok je reprezentacija Srbije olimpijski prvak u vaterpolu. Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što će vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu u ovom ciklusu odigrati u Šapcu.

,,Biće to jaka i značajna utakmica za nas s obzirom na to da ulazimo u nov ciklus sa obnovljenom ekipom. Siguran sam da ćemo se Šapčanima predstaviti u najboljem svetlu i ne sumnjam da će Šapčani biti dobri domaćini zajedno sa gradonačelnikom Pajićem i Vaterpolo klubom Šabac”, kazao je Nemanja Marijan.

Današnjem sastanku prisustvovali su i Marko Panović, član Gradskog veća za sport, Nenad Živanović, predsednik Vaterpolo kluba Šabac i Nikola Car sekretar Vaterpolo kluba Šabac.