Вести

ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ У ШАПЦУ ПОЧИЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ У СВЕТСКОЈ ЛИГИ

10. децембар 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас се састао са генералним секретаром Ватерполо савеза Србије Немањом Маријаном и оперативним директором Ватерполо савеза Србије Ђорђем Ђорђевићем поводом почетка новог циклуса играња репрезентације Србије у Светској лиги у ватерполу. Град Шабац биће домаћин прве утакмице репрезентације Србије која ће се одиграти 18. јануара 2022. године против репрезентације Италије. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је ово значајан догађај за град јер се у последњих 30 година није одиграла ниједна званична репрезентативна утакмица колективног спорта.

,,Српски ватерполисти ће из нашег града кренути у поход на освајање Светске лиге. Ватерполо је наш најтрофејнији колективни спорт када је у питању репрезентација Србије. Ватерполо репрезентација до сада је играла 15 пута у Светској лиги, а 12 пута била освајач. Последњи пут злато јој је припало 2019. године. Ми смо олимпијски прваци у ватерполу и надам се да ће наши ватерполисти наставити да нижу одличне резултате и у наредним годинама. Шабац као град спорта има и врхунске резултате Ватерполо клуба Шабац. Надам се да ћемо у наредним годинама имати прилику да уз добар и стручан рад у нашем клубу изнедримо и неколико играча за репрезентацију. Добри резултати долазе из визије и мукотрпног рада и због тога сам сигуран да ћемо на овом путу успети. Утакмица између репрезентације Србије и репрезентације Италије биће велики спектакл за наш град”, казао је градоначелник Пајић.

Репрезентација Италије је светски шампион, док је репрезентација Србије олимпијски првак у ватерполу. Генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Маријан истакао је да му је велико задовољство што ће ватерполо репрезентација прву утакмицу у овом циклусу одиграти у Шапцу.

,,Биће то јака и значајна утакмица за нас с обзиром на то да улазимо у нов циклус са обновљеном екипом. Сигуран сам да ћемо се Шапчанима представити у најбољем светлу и не сумњам да ће Шапчани бити добри домаћини заједно са градоначелником Пајићем и Ватерполо клубом Шабац”, казао је Немања Маријан.

Данашњем састанку присуствовали су и Марко Пановић, члан Градског већа за спорт, Ненад Живановић, председник Ватерполо клуба Шабац и Никола Цар секретар Ватерполо клуба Шабац.