Vesti

,,GLAS PODRINJA“ DODELIO PRIZNANJA NAJUSPEŠNIJIM SPORTISTIMA I SPORTSKIM KOLEKTIVIMA

2. februar 2024.

Šabački nedeljnik ,,Glas Podrinja“ danas je u Gradskoj kući dodelio priznanja najuspešnijim sportistima, sportistkinjama i sportskim kolektivima Podrinja za 2023. godinu. Svečanoj dodeli priznanja prisustvovali su zamenik gradonačelnika Milan Mačvan i član Gradskog veća zadužen za sport i sportsku infrastrukturu Mile Isaković.

,,Zadovoljstvo mi je što sam danas sa ovim mladim ljudima, odličnim sportskim radnicima, stručnjacima iz oblasti koja mi je ipak najbliža srcu. Ovi ljudi su najbolji primer našoj deci  i nadam se da će svi oni i u narednoj godini dalje pomerati granice i da će pronositi slavu Grada“, kazao je zamenik gradonačelnika, nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci, Milan Mačvan, koji je najuspešnijem sportskom kolektivu Podrinja za 2023. godinu – Rukometnom klubu ,,Metaloplatika Eliksir“ uručio pehar.

Četvoročlani žiri birao je dobitnike u 12 kategorija, a deo izbora u tri kategorije, bilo je i glasanje čitalaca kuponima.

Po izboru čitalaca ovog lista priznanje za najbolji sportski kolektiv dodeljeno je Baskin sekciji SSOSI Šabac, a za najbolje sportiste Podrinja kajakašu Branku Lagundžiću i Đurđici Kovačević (DSRI ,,Karađorđe“).

Po oceni četvoročlanog žirija nagrade su dodeljene Rukometnom klubu ,,Metaloplastika Eliksir“ za najuspešniji sportski kolektiv, Branku Lagundžiću (KK ,,Zorka“) i Ani Bojić (KK ,,Šabac-Fuđimi“) za najbolje sportiste, Jani Lukić (TK ,,Letnjikovac Eliksir“) i Žarku Krajišniku (TK ,,Šabac“) za najbolje mlade sportiste, Vladanu Matiću (RK ,,Metaloplastika Eliksir“) za najboljeg trenera – pedagoga, Draganu Raci (KK ,,Vuhan“) za trenera Podrinja u dijaspori, Mijailu Mikanu Grušanoviću za doprinos razvoju sporta u Podrinju i Živanu Miloševiću za sportskog radnika u Podrinju (trenera baskin selekcije Sportskog saveza osoba sa invaliditetom).

Žiri ,,Glasa Podrinja“ dodelio je posebna priznanja za sportski podvig 2023., a trofeji u ovoj kategoriji dodeljeni su Petru Kurduliću, Sportskom savezu osoba sa invaliditetom i Miroslavu Petroviću. Posthumna plaketa dodeljena je Jovi Karišik i Branimiru Paunoviću.

Inače, izbor Glasa Podrinja je najdugovečniji sportski izbor u Srbiji i postoji od 1958. godine.