Вести

,,ГЛАС ПОДРИЊА“ ДОДЕЛИО ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА И СПОРТСКИМ КОЛЕКТИВИМА

2. фебруар 2024.

Шабачки недељник ,,Глас Подриња“ данас је у Градској кући доделио признања најуспешнијим спортистима, спортисткињама и спортским колективима Подриња за 2023. годину. Свечаној додели признања присуствовали су заменик градоначелника Милан Мачван и члан Градског већа задужен за спорт и спортску инфраструктуру Миле Исаковић.

,,Задовољство ми је што сам данас са овим младим људима, одличним спортским радницима, стручњацима из области која ми је ипак најближа срцу. Ови људи су најбољи пример нашој деци  и надам се да ће сви они и у наредној години даље померати границе и да ће проносити славу Града“, казао је заменик градоначелника, некадашњи репрезентативац Србије у кошарци, Милан Мачван, који је најуспешнијем спортском колективу Подриња за 2023. годину – Рукометном клубу ,,Металоплатика Еликсир“ уручио пехар.

Четворочлани жири бирао је добитнике у 12 категорија, а део избора у три категорије, било је и гласање читалаца купонима.

По избору читалаца овог листа признање за најбољи спортски колектив додељено је Баскин секцији ССОСИ Шабац, а за најбоље спортистe Подриња кајакашу Бранку Лагунџићу и Ђурђици Ковачевић (ДСРИ ,,Карађорђе“).

По оцени четворочланог жирија награде су додељене Рукометном клубу ,,Металопластика Еликсир“ за најуспешнији спортски колектив, Бранку Лагунџићу (КК ,,Зорка“) и Ани Бојић (КК ,,Шабац-Фуђими“) за најбоље спортисте, Јани Лукић (ТК ,,Летњиковац Еликсир“) и Жарку Крајишнику (ТК ,,Шабац“) за најбоље младе спортисте, Владану Матићу (РК ,,Металопластика Еликсир“) за најбољег тренера – педагога, Драгану Раци (КК ,,Вухан“) за тренера Подриња у дијаспори, Мијаилу Микану Грушановићу за допринос развоју спорта у Подрињу и Живану Милошевићу за спортског радника у Подрињу (тренера баскин селекције Спортског савеза особа са инвалидитетом).

Жири ,,Гласа Подриња“ доделио је посебна признања за спортски подвиг 2023., а трофеји у овој категорији додељени су Петру Курдулићу, Спортском савезу особа са инвалидитетом и Мирославу Петровићу. Постхумна плакета додељена је Јови Каришик и Бранимиру Пауновићу.

Иначе, избор Гласа Подриња је најдуговечнији спортски избор у Србији и постоји од 1958. године.