Vesti

,,DUNAV OSIGURANJE DAN SPORTA” U ŠAPCU

29. maj 2024.

Na Trgu šabačkih žrtava danas je svečano otvoren ,,Dunav osiguranje Dan sporta“, koji se održava u okviru ,,Plazma Sportskih igara mladih Srbije“. Otvaranju najmasovnije manifestacije amaterskog sporta za decu i mlade, prisustvovali su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, izvršni direktor Sportskih igara mladih Miodrag Gogić, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, član Gradskog veća zadužen za sport i sportsku infrastrukturu Mile Isaković, načelnik Gradske uprave Aleksandar Jovanović i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Vesna Gligorić.

U manifestaciji koja se organizuje pod  motom ,,Pružam ruku, ne podmećem nogu“ učestvuje oko 500 učenika osnovnih škola sa teritorije grada Šapca, koji se takmiče u pet sportskih disciplina: atletici, basketu, malom fudbalu, odbojci i igri između dve vatre. U fokusu je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi.

Pored gradskog trga, takmičenje se održava još i u Ekonomskoj školi ,,Stana Milanović“, kao i Šabačkoj gimnaziji.

,,Ovaj događaj šalje najlepšu sliku našeg grada, naših mladih koji vežbaju i promovišu zdrave stilove života. Sport je važan za sve i zato podržavamo ovakve i slične sportske događaje koji imaju pozitivne efekte na razvoj i odrastanje mladih. Pobednici današnjeg takmičenja imaće pravo da učestvuju na velikom finalu 11. juna u Požarevcu, a mi ćemo im i tada biti najveća podrška. Želim svoj deci da uživaju u ovom danu i da nastave da se bave sportom, rekreativno ili profesionalno, držeći se dobre stare izreke ,,U zdravom telu, zdrav duh”, rekao je gradonačelnik.

Izvršni direktor Sportskih igara mladih Srbije, Miodrag Gogić, izrazio je zahvalnost Gradu Šapcu koji je podržao održavanje ovog sportskog događaja i omogućio da se deca kroz njega druže, ali i promovišu zdravi stilovi života među mladima. Priliku za učešće u SIM imali su svi učenici, bez obzira da li se aktivno bave sportom i to potpuno besplatno.

,,Sa realizacijom dana sporta počeli smo 15. aprila. Na našoj mapi je oko stotinak lokalnih samouprava sa kojim smo uspostavili odličnu saradnju i koje su prepoznale značaj ove manifestacije. U Šapcu nas uvek dočeka veliki broj učesnika, gde je primarno druženje, ali i promocija sporta”, istakao je Gogić i dodao da sportsko nadmetanje i druženje vide kao najbolji način da se deca odvoje od svih negativnih trendova u društvu.