Вести

,,ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ ДАН СПОРТА” У ШАПЦУ

29. мај 2024.

На Тргу шабачких жртава данас је свечано отворен ,,Дунав осигурање Дан спорта“, који се одржава у оквиру ,,Плазма Спортских игара младих Србије“. Отварању најмасовније манифестације аматерског спорта за децу и младе, присуствовали су градоначелник Шапца др Александар Пајић, извршни директор Спортских игара младих Миодраг Гогић, председник Скупштине града Немања Пајић, члан Градског већа задужен за спорт и спортску инфраструктуру Миле Исаковић, начелник Градске управе Александар Јовановић и руководилац Одељења за друштвене делатности Весна Глигорић.

У манифестацији која се организује под  мотом ,,Пружам руку, не подмећем ногу“ учествује око 500 ученика основних школа са територије града Шапца, који се такмиче у пет спортских дисциплина: атлетици, баскету, малом фудбалу, одбојци и игри између две ватре. У фокусу је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спортом, али и удаљавање од свих негативних фактора којима су млади данас окружени.

Поред градског трга, такмичење се одржава још и у Економској школи ,,Стана Милановић“, као и Шабачкој гимназији.

,,Овај догађај шаље најлепшу слику нашег града, наших младих који вежбају и промовишу здраве стилове живота. Спорт је важан за све и зато подржавамо овакве и сличне спортске догађаје који имају позитивне ефекте на развој и одрастање младих. Победници данашњег такмичења имаће право да учествују на великом финалу 11. јуна у Пожаревцу, а ми ћемо им и тада бити највећа подршка. Желим свој деци да уживају у овом дану и да наставе да се баве спортом, рекреативно или професионално, држећи се добре старе изреке ,,У здравом телу, здрав дух”, рекао је градоначелник.

Извршни директор Спортских игара младих Србије, Миодраг Гогић, изразио је захвалност Граду Шапцу који је подржао одржавање овог спортског догађаја и омогућио да се деца кроз њега друже, али и промовишу здрави стилови живота међу младима. Прилику за учешће у СИМ имали су сви ученици, без обзира да ли се активно баве спортом и то потпуно бесплатно.

,,Са реализацијом дана спорта почели смо 15. априла. На нашој мапи је око стотинак локалних самоуправа са којим смо успоставили одличну сарадњу и које су препознале значај ове манифестације. У Шапцу нас увек дочека велики број учесника, где је примарно дружење, али и промоција спорта”, истакао је Гогић и додао да спортско надметање и дружење виде као најбољи начин да се деца одвоје од свих негативних трендова у друштву.