Vesti

DRENOVČANIN DONIRAO SREDSTVA ZA OPREMANJE JEDNE UČIONICE U OŠ ,,NATA JELIČIĆ”

16. septembra 2021.

Drenovčanin Dragorad Lukić donirao je sredstva za opremanje jedne učionice u Osnovnoj školi ,,Nata Jeličić” u Drenovcu. Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je ovu školu sa Dragoradom Lukićem i istakao da ovako plemeniti potezi Šapčana jesu nešto što treba promovisati jer oni koji imaju dovoljno za sebe treba da podele i sa drugima da bismo svi kao društvo napredovali.

,,Razlog posete Osnovnoj školi ,,Nata Jeličić” u Drenovcu je više nego značajan, a to je da u našoj sredini žive izuzetni, plemeniti ljudi, koji se svojim delima odužuju zajednici kojoj pripadaju. Jedan od takvih ljudi je Dragorad Lukić, koji je donirao 240 hiljada dinara za kompletno opremanje jedne učionice. Od tog novca kupljeno je deset klupa, dvadeset stolica, katedra, projektor sa projekcionim platnom, laptop i multifunkcionalni uređaj (skener, kopir i štampač). Na taj način dolazi do osavremenjivanja nastavnog procesa. Nastavnici i učitelji će imati mnogo bolje uslove za rad, a učenici će nova znanja sticati na zanimljiviji način kroz interaktivnu nastavu podržanu računarskim tehnologijama”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Drenovčanin Dragorad Lukić koji je živeo i radio u Nemačkoj više puta pomogao je svoje selo.

,,Pomogao sam Osnovnoj školi ,,Nata Jeličić” da kupi knjige za sve odlične učenike, takođe sam pomogao da se uradi grejanje u školi, krov na crkvi i parkić ispred škole. Ovo je moje selo i ja tom selu pomažem, kao što bi i svi drugi koji su u mogućnosti trebalo da pomažu. Deci smo obezbedili uslove da mogu da uče i da slušaju svoje nastavnike i učitelje, i nadam se iz ove škole izaći još dosta pismenih ljudi”, kazao je Dragorad Lukić.