Вести

ДРЕНОВЧАНИН ДОНИРАО СРЕДСТВА ЗА ОПРЕМАЊЕ ЈЕДНЕ УЧИОНИЦЕ У ОШ ,,НАТА ЈЕЛИЧИЋ”

16. септембар 2021.

Дреновчанин Драгорад Лукић донирао је средства за опремање једне учионице у Основној школи ,,Ната Јеличић” у Дреновцу. Тим поводом, градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је ову школу са Драгорадом Лукићем и истакао да овако племенити потези Шапчана јесу нешто што треба промовисати јер они који имају довољно за себе треба да поделе и са другима да бисмо сви као друштво напредовали.

,,Разлог посете Основној школи ,,Ната Јеличић” у Дреновцу је више него значајан, а то је да у нашој средини живе изузетни, племенити људи, који се својим делима одужују заједници којој припадају. Један од таквих људи је Драгорад Лукић, који је донирао 240 хиљада динара за комплетно опремање једне учионице. Од тог новца купљено је десет клупа, двадесет столица, катедра, пројектор са пројекционим платном, лаптоп и мултифункционални уређај (скенер, копир и штампач). На тај начин долази до осавремењивања наставног процеса. Наставници и учитељи ће имати много боље услове за рад, а ученици ће нова знања стицати на занимљивији начин кроз интерактивну наставу подржану рачунарским технологијама”, рекао је градоначелник Пајић.

Дреновчанин Драгорад Лукић који је живео и радио у Немачкој више пута помогао је своје село.

,,Помогао сам Основној школи ,,Ната Јеличић” да купи књиге за све одличне ученике, такође сам помогао да се уради грејање у школи, кров на цркви и паркић испред школе. Ово је моје село и ја том селу помажем, као што би и сви други који су у могућности требало да помажу. Деци смо обезбедили услове да могу да уче и да слушају своје наставнике и учитеље, и надам се из ове школе изаћи још доста писмених људи”, казао је Драгорад Лукић.