Vesti

DODELJENE VIDOVDANSKE NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA I NASTAVNICIMA

29. jun 2023.

U Šabačkom pozorištu dodeljene su Vidovdanske nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola. Nagrade su dobili i njihovi nastavnici, koji su ih pripremali za učešće na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz različitih predmeta. Nagrade su uručili gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i član Gradskog veća za obrazovanje Bojan Damnjanović.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je Grad Šabac ove godine za nagrade najboljim učenicima i njihovim nastavnicima izdvojio 3,7 miliona dinara.

,,Vidovdanska nagrada je priznanje koje treba da bude podstrek za dalji rad i napredovanje učenika i nastavnika, potvrda da kao društvo vrednujemo njihova dosadašnja dostignuća. Iskreno verujem da će svoje znanje, trud i upornost, nakon završetka formalnog školovanja staviti na raspolaganje svojoj zemlji i svom gradu. Oni su naša budućnost i zato ćemo kao Grad nastaviti da budemo  snažna podrška i u narednom periodu, jer ulaganje u znanje je investiranje u bolju budućnost za sve”, kazao je Pajić.

Vidovdanske nagrade dobilo je ukupno 255 učenika osnovnih i srednjih škola i 128 nastavnika.