Вести

ДОДЕЉЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА И НАСТАВНИЦИМА

29. јун 2023.

У Шабачком позоришту додељене су Видовданске награде најбољим ученицима основних и средњих школа. Награде су добили и њихови наставници, који су их припремали за учешће на републичким и међународним такмичењима из различитих предмета. Награде су уручили градоначелник Шапца др Александар Пајић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и члан Градског већа за образовање Бојан Дамњановић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је Град Шабац ове године за награде најбољим ученицима и њиховим наставницима издвојио 3,7 милиона динара.

,,Видовданска награда је признање које треба да буде подстрек за даљи рад и напредовање ученика и наставника, потврда да као друштво вреднујемо њихова досадашња достигнућа. Искрено верујем да ће своје знање, труд и упорност, након завршетка формалног школовања ставити на располагање својој земљи и свом граду. Они су наша будућност и зато ћемо као Град наставити да будемо  снажна подршка и у наредном периоду, јер улагање у знање је инвестирање у бољу будућност за све”, казао је Пајић.

Видовданске награде добило је укупно 255 ученика основних и средњих школа и 128 наставника.