Vesti

DODELJENA PRIZNANJA NAJUSPEŠNIJIMA U OBLASTI ŠABAČKOG SPORTA U ORGANIZACIJI SPORTSKOG SAVEZA ŠAPCA

11. mart 2024.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i zamenik gradonačelnika Milan Mačvan prisustvovali su danas dodeli sportskih nagrada najuspešnijima u oblasti sporta na teritoriji grada u 2023. godini, u organizaciji Sportskog saveza Šapca. Nagrade su dodeljene u vidu najvišeg sportskog priznanja, posebnog priznanja, specijalnog priznanja i posthumnog priznanja. Najviša priznanja dodeljena su u sedam kategorija: najuspešnijem sportskom kolektivu Kajak klubu „Zorka“, najuspešnijem sportisti Mateji Dodiću (RK „Metaloplastika“) i Branku Lagundžiću (Kajak klub „Zorka“), najuspešnijoj sportistkinji Milici Poznanović  (Atletski klub „AŠK-Tempo“), najuspešnijem mladom sportisti Žarku Krajišniku (Tekvondo klub „Šabac“) , najuspešnijoj mladoj sportistkinji Nataši Perović (Atletski  klub „AŠK – Tempo“), najuspešnijem sportskom stručnjaku Vladanu Matiću  (Rukometni klub „Metaloplastika“), najuspešnijem sportskom radniku Nikoli Caru  (Vaterpolo klub „Šabac“).

Prema rečima gradonačelnika Aleksandra Pajića, protekla godina bila je veoma uspešna za šabački sport, što dokazuju i priznanja koja su danas dodeljena najuspešnijima u oblasti sporta na teritoriji grada.

,,Čast mi je bila da priznanje uručim Kajak klubu ,,Zorka“, kao najuspešnijem sportskom kolektivu. Na nam je da nastavimo da podržavamo aktivnosti našeg Sportskog saveza i da pratimo rezultate svojih klubova, udruženja i sportista. Ponosni smo na sve što su postigli u pojedinačnim i ekipnim sportovima u toku protekle godine. Sportisti su najbolji predstavnici našeg grada. Treba da budu uzori mladim generacijama i da ih podstaknu na bavljenje sportom. Još jednom hvala im što svojim rezultatima stalno potvrđuju zbog čega je Šabac grad sporta”, poručio je Pajić i svim sportistima i kolektivima čestitao na priznanjima.

Zamenik gradonačelnika Milan Mačvan, nekadašnji košarkaš, čestitao je svim dobitnicima nagrada na uspešnoj godini i izrazio nadu da će im ova priznanja poslužiti kao podstrek da nastave da pomeraju granice.

,,Šabac jeste grad sporta, a ogledalo jednog sporta su uspešni sportisti. Smatram da smo na pravom putu. Naši sportisti će od Grada uvek imati svu moguću podršku i pomoć. Nadam se da ćemo sledeće godine biti na istom mestu sa još većim i boljim rezultatima, sa nekim novim šampionima”, rekao je Mačvan.

Dodeli priznanja prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza Srbije, nekadašnji rvački olimpijski šampion, Davor Štefanek.

,,Iz godine u godinu dolazimo na ovaj događaj i svake godine čujemo nove, i još bolje rezultate. To je pokazatelj da se u Šapcu zaista radi sa sportistima i da se ulaže u sport. Ono što je značajno je da država mnogo sredstava ulaže u sport i sportiste i to donosi rezultat na velikim svetskim, evropskim i nadamo se olimpijskim igrama”, naglasio je Štefanek.