Вести

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМА У ОБЛАСТИ ШАБАЧКОГ СПОРТА У ОРГАНИЗАЦИЈИ СПОРТСКОГ САВЕЗА ШАПЦА

11. март 2024.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и заменик градоначелника Милан Мачван присуствовали су данас додели спортских награда најуспешнијима у области спорта на територији града у 2023. години, у организацији Спортског савеза Шапца. Награде су додељене у виду највишег спортског признања, посебног признања, специјалног признања и постхумног признања. Највиша признања додељена су у седам категорија: најуспешнијем спортском колективу Кајак клубу „Зорка“, најуспешнијем спортисти Матеји Додићу (РК „Металопластика“) и Бранку Лагунџићу (Кајак клуб „Зорка“), најуспешнијој спортисткињи Милици Познановић  (Атлетски клуб „АШК-Темпо“), најуспешнијем младом спортисти Жарку Крајишнику (Теквондо клуб „Шабац“) , најуспешнијој младој спортисткињи Наташи Перовић (Атлетски  клуб „АШК – Темпо“), најуспешнијем спортском стручњаку Владану Матићу  (Рукометни клуб „Металопластика“), најуспешнијем спортском раднику Николи Цару  (Ватерполо клуб „Шабац“).

Према речима градоначелника Александра Пајића, протекла година била је веома успешна за шабачки спорт, што доказују и признања која су данас додељена најуспешнијима у области спорта на територији града.

,,Част ми је била да признање уручим Кајак клубу ,,Зорка“, као најуспешнијем спортском колективу. На нам је да наставимо да подржавамо активности нашег Спортског савеза и да пратимо резултате својих клубова, удружења и спортиста. Поносни смо на све што су постигли у појединачним и екипним спортовима у току протекле године. Спортисти су најбољи представници нашег града. Треба да буду узори младим генерацијама и да их подстакну на бављење спортом. Још једном хвала им што својим резултатима стално потврђују због чега је Шабац град спорта”, поручио је Пајић и свим спортистима и колективима честитаo на признањима.

Заменик градоначелника Милан Мачван, некадашњи кошаркаш, честитао је свим добитницима награда на успешној години и изразио наду да ће им ова признања послужити као подстрек да наставе да померају границе.

,,Шабац јесте град спорта, а огледало једног спорта су успешни спортисти. Сматрам да смо на правом путу. Наши спортисти ће од Града увек имати сву могућу подршку и помоћ. Надам се да ћемо следеће године бити на истом месту са још већим и бољим резултатима, са неким новим шампионима”, рекао је Мачван.

Додели признања присуствовао је и председник Спортског савеза Србије, некадашњи рвачки олимпијски шампион, Давор Штефанек.

,,Из године у годину долазимо на овај догађај и сваке године чујемо нове, и још боље резултате. То је показатељ да се у Шапцу заиста ради са спортистима и да се улаже у спорт. Оно што је значајно је да држава много средстава улаже у спорт и спортисте и то доноси резултат на великим светским, европским и надамо се олимпијским играма”, нагласио је Штефанек.