Vesti

DELEGACIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE POSETILA ŠABAC

9. februara 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i član Gradskog veća zadužen za sport Marko Panović, sastali su se danas sa delegacijom Sportskog saveza Srbije (SSS), predvođenom predsednikom Davorom Štefanekom, na kom su razgovarali o saradnji i realizaciji projekata u vezi sa sportom u narednom periodu.

Gradonačelnik Pajić je nakon sastanka preneo da je razgovor bio odličan te da je dobra komunikacija između Grada Šapca i Sportskog saveza Srbije dobar znak za napredovanje šabačkog sporta.

,,Čast mi je što sam ugostio delegaciju Sportskog saveza Srbije, predvođenu predsednikom Davorom Štefanekom. Imali smo ozbiljne razgovore. Želimo da određene projekte na nivou Sportskog saveza Srbije implementiramo u našem gradu. Cilj nam je da u Šapcu traju brojne sportske manifestacije i da dalje napreduju sportski klubovi, odnosno školski, rekreativni i masovni sport“, rekao je gradonačelnik i naveo da je Šabac grad sporta.
„Grad prepoznaje potencijale sporta i ulaže u sport jer je to investicija za budućnost. Ove godine u gradskom budžetu je opredeljeno 164 miliona dinara za sport, što je dovoljan dokaz ozbiljnosti tih ulaganja. Radićemo na tome da našim sportistima i svima koji žele da se bave sportom obezbedimo što bolje uslove, kako bismo odgovorili zahtevima i potrebama sportskih klubova i organizacija“, istakao je gradonačelnik.

Štefanek je izjavio da je ovo prvi obilazak Šapca od kako je on na čelu Sportskog saveza Srbije.

,,Tema današnjeg sastanka jeste da vidimo koliko akcija Sportskog saveza Srbije možemo da sprovedemo u Šapcu. Verujem da ćemo sa većnikom za sport, gradonačelnikom, čelnim ljudima grada i Sportskim savezom grada Šapca uspeti da ih realizujemo u narednom periodu. Pokrenuli smo akciju žene u sportu i seoske igre“, istakao je Štefanek i dodao:

,,U narednom periodu plan je da pokrenemo akciju kod nas u Sportskom savezu sport u policiji. Isto to ćemo organizovati na nivou grada Šapca, gde će biti održano takmičenje, a pobednici će ići na Republičko takmičenje. Sportski savez Srbije donira gradovima lopte i sportske dresove svake godine. I ove godine smo spremni da pomognemo u vidu opreme gradu Šapcu“, kazao je Štefanek.