Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ПОСЕТИЛА ШАБАЦ

9. фебруара 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, председник Скупштине града Немања Пајић и члан Градског већа задужен за спорт Марко Пановић, састали су се данас са делегацијом Спортског савеза Србије (ССС), предвођеном председником Давором Штефанеком, на ком су разговарали о сарадњи и реализацији пројеката у вези са спортом у наредном периоду.

Градоначелник Пајић је након састанка пренео да је разговор био одличан те да је добра комуникација између Града Шапца и Спортског савеза Србије добар знак за напредовање шабачког спорта.

,,Част ми је што сам угостио делегацију Спортског савеза Србије, предвођену председником Давором Штефанеком. Имали смо озбиљне разговоре. Желимо да одређене пројекте на нивоу Спортског савеза Србије имплементирамо у нашем граду. Циљ нам је да у Шапцу трају бројне спортске манифестације и да даље напредују спортски клубови, односно школски, рекреативни и масовни спорт“, рекао је градоначелник и навео да је Шабац град спорта.
„Град препознаје потенцијале спорта и улаже у спорт јер је то инвестиција за будућност. Ове године у градском буџету је опредељено 164 милиона динара за спорт, што је довољан доказ озбиљности тих улагања. Радићемо на томе да нашим спортистима и свима који желе да се баве спортом обезбедимо што боље услове, како бисмо одговорили захтевима и потребама спортских клубова и организација“, истакао је градоначелник.

Штефанек је изјавио да је ово први обилазак Шапца од како је он на челу Спортског савеза Србије.

,,Тема данашњег састанка јесте да видимо колико акција Спортског савеза Србије можемо да спроведемо у Шапцу. Верујем да ћемо са већником за спорт, градоначелником, челним људима града и Спортским савезом града Шапца успети да их реализујемо у наредном периоду. Покренули смо акцију жене у спорту и сеоске игре“, истакао је Штефанек и додао:

,,У наредном периоду план је да покренемо акцију код нас у Спортском савезу спорт у полицији. Исто то ћемо организовати на нивоу града Шапца, где ће бити одржано такмичење, а победници ће ићи на Републичко такмичење. Спортски савез Србије донира градовима лопте и спортске дресове сваке године. И ове године смо спремни да помогнемо у виду опреме граду Шапцу“, казао је Штефанек.