Vesti

ČVRSTO PRIJATELJSTVO DVA GRADA: DELEGACIJA GRADA ŠAPCA BORAVILA U DVODNEVNOJ POSETI KRALUPIJU U ČEŠKOJ REPUBLICI

6. jun 2024.

Delegacija grada Šapca boravila je u dvodnevnoj poseti Češkoj Republici, povodom obeležavanja Dana grada Kralupi na Vltavi, grada pobratima Šapca.

Delegaciju je predvodio  gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, a činili su je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i sekretar Skupštine Ivana Mićović.

Prijem za njih u Gradskoj upravi priredio je gradonačelnik grada Kralupi na Vltlavi Libor Lesak, tokom kog je konstatovano čvrsto prijateljstvo ova dva grada.

,,Budući da naša dva grada, za dve godine, dostižu dve decenije prijateljstva, saglasili smo se da će nam to biti dodatni motiv i obaveza da sa još većom posvećenošću unapređujemo uzajamne odnose na dobrobit naša dva naroda. Imali smo priliku da obiđemo Senat Republike Češke i tom prilikom se upoznamo sa radom ovog tela. Takođe, obišli smo i Ambasadu Republike Srbije u Pragu, koja se nalazi na jednoj od najlepših lokacija u blizini Karlovog mosta“, rekao je gradonačelnik Pajić i zahvalio se Njegovoj Ekselenciji ambasadoru Srbije dr Berislavu Vekiću na srdačnoj dobrodošlici i zainteresovanosti za promociju privrede grada Šapca u Republici Češkoj.