Вести

ЧВРСТО ПРИЈАТЕЉСТВО ДВА ГРАДА: ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА ШАПЦА БОРАВИЛА У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ КРАЛУПИЈУ У ЧЕШКОЈ РЕПУБЛИЦИ

6. јун 2024.

Делегација града Шапца боравила је у дводневној посети Чешкој Републици, поводом обележавања Дана града Кралупи на Влтави, града побратима Шапца.

Делегацију је предводио  градоначелник др Александар Пајић, а чинили су је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и секретар Скупштине Ивана Мићовић.

Пријем за њих у Градској управи приредио је градоначелник града Кралупи на Влтлави Либор Лесак, током ког је констатовано чврсто пријатељство ова два града.

,,Будући да наша два града, за две године, достижу две деценије пријатељства, сагласили смо се да ће нам то бити додатни мотив и обавеза да са још већом посвећеношћу унапређујемо узајамне односе на добробит наша два народа. Имали смо прилику да обиђемо Сенат Републике Чешке и том приликом се упознамо са радом овог тела. Такође, обишли смо и Амбасаду Републике Србије у Прагу, која се налази на једној од најлепших локација у близини Карловог моста“, рекао је градоначелник Пајић и захвалио се Његовој Екселенцији амбасадору Србије др Бериславу Векићу на срдачној добродошлици и заинтересованости за промоцију привреде града Шапца у Републици Чешкој.