Vesti

BLIŽI SE UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE

29. oktobar 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je danas sastanak Štaba za vanredne situacije u Dunjića kući. Tema sastanka bila je nestabilna epidemiološka situacija, kao i plan aktivnosti u cilju sprečavanja širenja virusa kovid 19 na teritoriji grada Šapca. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je danas zabeležen najveći broj kovid pozitivnih u odnosu na prethodne dane.

-Danas imamo 28 kovid pozitivnih, a ukupno u gradu Šapcu 123 aktivno obolelih. Uprkos sve nestabilnijoj epidemiološkoj situaciji, dobra vest je to što pacijenti koji su hospitalizovani imaju lakše kliničke slike. Oko 400 kontakata je u izolaciji – rekao je gradonačelnik Pajić i zamolio sugrađane da striktno poštuju mere zaštite, jer je to jedini način da se izborimo sa koronom.

– Pojačan je rad sanitarne inspekcije, kao i Odeljenja komunalne policije. Privrednici, pre svega vlasnici trgovinskih objekata, ali i ugostiteljskih, moraju se pridržavati kako dužine radnog vremena, tako i mera zaštite – istakao je Pajić i upozorio na činjenicu da smo vrlo blizu uvođenja vanredne situacije.

Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, sekretar Kriznog štaba Srđan Stanisavljević, direktorka Doma Zdravlja “Dr Draga Ljočić” Jasmina Stanković i pomoćnik direktora Zavoda za javno zdravlje Igor Dragičević.