Vesti

BESPLATAN PREVOZ ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE NA SVIM GRADSKIM I PRIGRADSKIM LINIJAMA

2. juna 2021.

Na današnjoj 8. sednici Skupštine grada Šapca pred odbornicima je bilo 35 tačaka dnevnog reda, a među najznačajnijim koje su usvojili su ll rebalans budžeta za 2021. godinu i odluka o besplatnom prevozu lica starosne dobi 65 godina i starijih, na teritoriji grada Šapca.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je da su ovo jako bitne odluke za sugrađane, posebno jer su utvrdili da je poslovanje grada u prvih pet meseci bilo izuzetno uspešno i naveo da bi prihodna strana budžeta trebala da bude značajno uvećana do kraja 2021. godine.

,,Prema projekcijama za prvih pet meseci to bi bilo oko 280 miliona dinara više za građane Šapca. Mislim da je besplatan gradski i prigradski prevoz za najstarije sugrađane jedna od kapitalnih odluka Gradske skupštine. Ubeđivali su nas u prethodnom period da 24.674 naša sugrađanina ne mogu biti finansirana zbog ogromnog novca koji treba izdvojiti iz budžeta grada Šapca. Pokazali smo odgovornost prema finansijama i ozbiljnost u donošenju odluka. Predanim radom smo stvorili uslove da možemo da finansiramo prevoz za najstarije sugrađane. Moći će da koriste gradski i prigradski prevoz neograničen broj puta u toku meseca i da unaprede kvalitet svog života, da obilaze rodbinu i prijatelje, posećuju sportske i kulturne manifestacije, odlaze na izlete u prirodu, dolaze u kupovinu, a sve to potpuno besplatno. Smatram da će svi naši sugrađani od 65 godina i stariji biti zadovoljni. Oni su gradili ovaj grad, napravili su sve što danas baštinimo, a na ovaj način želimo da pokažemo da o njima brinemo“, istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da misle i o najmlađim sugrađanima, što su kaže dokazali kada su smanjili cene vrtića od 1. januara i da teže ka tome da cene u vrtićima budu još niže.

Gradonačelnik se zatim osvrnuo na neke od bitnih stvari koje su do sada urađene.

,,Urađen je i putni pravac Bogosavac-Dobrić-Radovašnica u vrednosti od 366 miliona dinara, ukupne dužine 19,2 kilometra. Prodali smo zemlju kineskom Mintu u Industrijskoj zoni za više od 90 miliona dinara, gde je planirana gradnja ove kompanije. Raspisali smo tender za projekat rekonstrukcije šabačke bolnice, a za to smo opredelili 50 miliona dinara. Mnoge kompanije proširuju svoju proizvodnju. Grad posluje dobro i stabilno. Stvaramo ubrzano od Šapca grad budućnosti, a siguran sam da ćemo na tom putu uspeti“, naveo je gradonačelnik.