Вести

БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ НА СВИМ ГРАДСКИМ И ПРИГРАДСКИМ ЛИНИЈАМА

2. јуна 2021.

На данашњој 8. седници Скупштине града Шапца пред одборницима је било 35 тачака дневног реда, а међу најзначајнијим које су усвојили су ll ребаланс буџета за 2021. годину и одлука о бесплатном превозу лица старосне доби 65 година и старијих, на територији града Шапца.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић рекао је да су ово јако битне одлуке за суграђане, посебно јер су утврдили да је пословање града у првих пет месеци било изузетно успешно и навео да би приходна страна буџета требала да буде значајно увећана до краја 2021. године.

,,Према пројекцијама за првих пет месеци то би било око 280 милиона динара више за грађане Шапца. Мислим да је бесплатан градски и приградски превоз за најстарије суграђане једна од капиталних одлука Градске скупштине. Убеђивали су нас у претходном период да 24.674 наша суграђанина не могу бити финансирана због огромног новца који треба издвојити из буџета града Шапца. Показали смо одговорност према финансијама и озбиљност у доношењу одлука. Преданим радом смо створили услове да можемо да финансирамо превоз за најстарије суграђане. Моћи ће да користе градски и приградски превоз неограничен број пута у току месеца и да унапреде квалитет свог живота, да обилазе родбину и пријатеље, посећују спортске и културне манифестације, одлазе на излете у природу, долазе у куповину, а све то потпуно бесплатно. Сматрам да ће сви наши суграђани од 65 година и старији бити задовољни. Они су градили овај град, направили су све што данас баштинимо, а на овај начин желимо да покажемо да о њима бринемо“, истакао је градоначелник Пајић и додао да мисле и о најмлађим суграђанима, што су каже доказали када су смањили цене вртића од 1. јануaра и да теже ка томе да цене у вртићима буду још ниже.

Градоначелник се затим осврнуо на неке од битних ствари које су до сада урађене.

,,Урађен је и путни правац Богосавац-Добрић-Радовашница у вредности од 366 милиона динара, укупне дужине 19,2 километра. Продали смо земљу кинеском Минту у Индустријској зони за више од 90 милиона динара, где је планирана градња ове компаније. Расписали смо тендер за пројекат реконструкције шабачке болнице, а за то смо определили 50 милиона динара. Многе компаније проширују своју производњу. Град послује добро и стабилно. Стварамо убрзано од Шапца град будућности, а сигуран сам да ћемо на том путу успети“, навео је градоначелник.