Vesti

ASFALTIRANE ULICE U MZ KAMIČAK I MZ DONJA RUMSKA

26. jul 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je završne radove na asfaltiranju Ulice Vladana Đorđevića u MZ Kamičak i Ulice vojvode Stepe Stepanovića u Donjoj Rumskoj. Dužina Ulice Vladana Đorđevića je 310 metara, a Vojvode Stepe Stepanovića 1500 metara. Ukupna vrednost ovih radova je 20,8 miliona dinara i finansirani su iz budžeta grada Šapca. Gradonačelnik Pajić istakao je da sezona asfaltiranja na teritoriji grada Šapca uveliko traje.

,, Prošle godine smo u Ulici Vladana Đorđevića uradili kanalizaciju i obećali meštanima novi sloj asfalta, što smo i ispunili. Politika koju vodimo ima za cilj ravnomeran razvoj sela i grada, i zato smo nakon MZ Kamičak obišli i završne radove na asfaltiranju puta u Donjoj Rumskoj. Čitava Pocerina dobija nov izgled, umrežena je novim putevima. Vredni domaćini treba da imaju uslove kako bi ostali u svojim porodičnim domaćinstvima. Završetkom radova na asfaltiranju u Donjoj Rumskoj, bližimo se stotom kilometru asfaltiranih puteva koje smo uradili za manje od tri godine. Ovde nećemo stati. Nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena. Nastavljamo dalje sa izgradnjom puteva koji su jedan od najvažnijih preduslova za kvalitetan život”, kazao je gradonačelnik Pajić.

Nikola Tomić predsednik Saveta MZ Kamičak istakao je da su radovi u Mesnoj zajednici Kamičak u punom jeku, da se trenutno izvode radovi na probijanju dve nove ulice u Kamičkoj bašti kao i da se vrši nasipanje ulica.

U Donjoj Rumskoj urađen je put koji povezuje Đerića malu sa glavnim putnim pravcem prema Šapcu kojim je omogućeno lakše funkcionisanje u okviru mesta i lakša distribucija poljoprivrednih proizvoda prema gradskom području.

,,Zahvalni smo Gradskoj upravi, mnogo omladine ovde ima kojoj to znači. Imamo asfalt, vodu i struju. Ovde ima 17 kuća, oko 70 stanovnika”, kazao je Miloš Đerić, predsednik Saveta mesne zajednice Donja Rumska.