Вести

АСФАЛТИРАНЕ УЛИЦЕ У МЗ КАМИЧАК И МЗ ДОЊА РУМСКА

26. јул 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је завршне радове на асфалтирању Улице Владана Ђорђевића у МЗ Камичак и Улице војводе Степе Степановића у Доњој Румској. Дужина Улице Владана Ђорђевића је 310 метара, а Војводе Степе Степановића 1500 метара. Укупна вредност ових радова је 20,8 милиона динара и финансирани су из буџета града Шапца. Градоначелник Пајић истакао је да сезона асфалтирања на територији града Шапца увелико траје.

,, Прошле године смо у Улици Владана Ђорђевића урадили канализацију и обећали мештанима нови слој асфалта, што смо и испунили. Политика коју водимо има за циљ равномеран развој села и града, и зато смо након МЗ Камичак обишли и завршне радове на асфалтирању пута у Доњој Румској. Читава Поцерина добија нов изглед, умрежена је новим путевима. Вредни домаћини треба да имају услове како би остали у својим породичним домаћинствима. Завршетком радова на асфалтирању у Доњој Румској, ближимо се стотом километру асфалтираних путева које смо урадили за мање од три године. Овде нећемо стати. Ниједна месна заједница неће бити заборављена. Настављамо даље са изградњом путева који су један од најважнијих предусловa за квалитетан живот”, казао је градоначелник Пајић.

Никола Томић председник Савета МЗ Камичак истакао је да су радови у Месној заједници Камичак у пуном јеку, да се тренутно изводе радови на пробијању две нове улице у Камичкој башти као и да се врши насипање улица.

У Доњој Румској урађен је пут који повезује Ђерића малу са главним путним правцем према Шапцу којим је омогућено лакше функционисање у оквиру места и лакша дистрибуција пољопривредних производа према градском подручју.

,,Захвални смо Градској управи, много омладине овде има којој то значи. Имамо асфалт, воду и струју. Овде има 17 кућа, око 70 становника”, казао је Милош Ђерић, председник Савета месне заједнице Доња Румска.