Vesti

ADVOKATSKA KOMORA ŠAPCA PROSLAVILA SVOJ JUBILEJ

14. novembra 2022.

Svečanom akademijom i dodelom priznanja u Šabačkom pozorištu, Advokatska komora Šapca proslavila je svoj jubilej, 50 godina od osnivanja i rada. Advokatska komora Šapca osnovana je 30. septembra 1972. godine. Sa preko 400 članova, pokriva područja gradova Šapca, Valjeva i Loznice i opština Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Krupanj, Lajkovac, Ljig, Ljubovija, Mali Zvornik, Mionica, Osečina i Ub. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajićistakao je da svi dobro znamo koliko je težak posao advokata, naročito u ovo vreme kada ima sve više sporova.

,,Naša advokatura dovoljno je jaka da prevaziđe teškoće sa kojima se suočava i da ostane dosledna u zaštiti ljudskih prava i sloboda. Tumačenje zakona i borba za pravdu predstavljaju osnov svake države, a naša advokatska komora u tom smislu ostvaruje odlične rezultate, poštovana je od svojih kolega iz čitave Srbije, ali i van njenih granica. Drago mi je da su se danas advokati iz svih ovih mesta okupili u našem gradu i siguran sam da su Šapčani odlični domaćini. Još jednom vam čestitam pola veka postojanja”, istakao je Pajić.

Prvo sedište Advokatske komore Šapca bilo je u Opštinskom sudu u Šapcu, a danas je to moderna organizacija sa tri poslovna prostora u Šapcu, Valjevu i Loznici.

,,Sada smo infrastrukturno osposobljeni da rešava esnafske probleme na dnevnom i mesečnom nivou. Brojimo 430 advokata i 92 pripravnika. Mi smo zapadnosrpska advokatura, koja se bori za vladavinu prava, zakon i pravnu državu”, naveo je predsednik Advokatske komore Šapca Vladan Mijailović.