Вести

ЗИМСКА СЛУЖБА ПРЕДУЗЕЋА ЈУГОКОП ПОДРИЊЕ СПРЕМНА ЗА ПРВЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ

10. децембра 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас смотри Зимске службе предузећа ,,Југокоп-Подриње“ где се лично уверио у спремност људства, опреме, механизације и возила за редовно одржавање улица и путева на територији града Шапца.

,,Предузеће је опремљено са довољно механизације и за потребе зимског одржавања путева на располагању је 15 камиона са снежним плуговима, четири грејдера и пет трактора са раоницима. На подручју града је 267 километара локалних путева са асфалтираним коловозом које одржава ово предузеће, као и 65 километара улица. Обезбеђено је 330 тона соли за посипање саобраћајница. Дежурне службе прате стање на путевима и метеоролошку прогнозу 24 сата, те су спремне за реаговање у ванредним зимским условима како би сви локални путеви били проходни и безбедни за саобраћај. Иако су наше службе у приправности, спремне да одговоре у сваком моменту свим задацима, надам се да неће бити неких већих изненађења што се тиче падавина и да неће имати пуно посла. Приоритет нам је да путеви буду у потпуности чисти и проходни и да наши грађани могу безбедно да путују без потешкоћа у саобраћају”, рекао је градоначелник Пајић.

Директор предузећа ,,Југокоп-Подриње” Бобан Јанковић истакао је да су спремни за извођење радова, те да су људство и механизација у стању приправности.

,,Надлежне градске службе су обезбедиле потребне количине соли и каменог материјала за посипање путева. У наредним данима интензивно пратимо прогнозе РХМЗ-а и у договору са контролним органима спроводимо активности. Потрудићемо се да сви путеви  на територији града Шапца буду проходни”, каже Јанковић.