Вести

ЗАВРШЕНО ШЉУНЧЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У РИБАРИМА УКУПНЕ ДУЖИНЕ ОСАМ КИЛОМЕТАРА

15. јула 2021.

Заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић и в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић oбишли су данас атарске путеве у МЗ Рибари, где су завршени радови на шљунчењу укупне дужине осам километара. Инвестиција је вредна 600.000 динара, а финансирана је делом из буџета града и делом из средстава месне заједнице.

,,Настављамо са убрзаним радовима на територији града Шапца, како у градским и приградским, тако и сеоским месним заједницама. Определили смо око 230 милиона за пројекте месних заједница. Градско руководство је пре тога обишло све месне заједнице и разговарало са легално изабраним саветом месних заједница, као и мештанима. Села су годинама била запуштена и девастирана, а ово је прилика да средства у складу са Законом буду искоришћена на прави начин. Грађани полако схватају да су у руководству града добили правог партнера и да смо сви заједно партнери са Владом Републике Србије, која улаже у озбиљне пројекте на подручју града Шапца, почев од ауто-пута, моста, брзе саобраћајнице и асфалтирања неких од значајних путева”, рекао је Кнежевић.

В.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић истакла је да су поред завршених радова на шљунчењу у Рибарима, завршени и радови некатегорисаних путева у МЗ Дуваниште у дужини два километра.

,,Вредност инвестиције у Дуваништу је 300.000 динара. У току су радови на шљунчењу од четири километра у Слепчевићу, тамо је вредност радова 900.000 динара. Све радове на шљунчењу некатегорисаних путева изводи фирма ,,Трансвер” из Мишара”, казала је Павловићева.

Према речима члана Савета МЗ Рибари Зорана Малетића ови радови им много значе, те су захвални на подршци Града Шапца и градоначелника, јер им је омогућено да реализују планове у њиховој месној заједници.

,,Први на листи радова нам је било шљунчење ове деонице, због тога што један део представља границу између Шапца и Богатића. Ради се о дужини од 1.000 метара која није била пошљунчена протеклих 30 година. У наредном периоду планирамо асфалтирање овог атарског пута који чини спону између 500 хектара ораница”, истиче Малетић.

Мештани имају само речи хвале за Градску управу, која је изашла у сусрет њиховим жељама и потребама.

,,Захваљујем се Градској управи града Шапца и координатору за путеве ЈП ,,Инфраструктура“ Небојши Стојићевићу што су нам изашли у сусрет да нам среде наше атарске путеве. Није у некој великој дужини, али смо задовољни. Битно је да се нешто ради и дешава у селу. Сада имамо прилику да до наших њива згодније дођемо и без проблема нашим машинама и тракторима приступимо њивама”, наводи Милан Беговић из Дуваништа.