Вести

ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ СТЕВАНА МОКРАЊЦА У СИНОШЕВИЋУ

1. септембар 2023.

Данас су завршени радови на асфалтирању Улице Стевана Мокрањца у Месној заједници Синошевић у дужини 1 100 метара и ширини пет метара, финaнсирани из буџета Града Шапца. Реч је о улици која никада није имала асфалт, а до кућа мештана водио је земљани пут.

,,У потпуности реализујемо обећања која смо дали нашим суграђанима из Синошевића. Завршили смо асфалтирање Улице Стевана Мокрањца, чије уређење је од изузетног значаја, пре свега за мештане овог села, али и за компанију ,,Златни плод”, која је инвестирала 16,5 милиона евра у овај део Поцерине и своје производне погоне”, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић обилазећи завршне радове на асфалтирању ове улице.

Градоначелник је говорећи о компанији ,,Златни плод” навео да је реч о компанији која ће лиофилизовати, односно сушити од 10 до 12 врста воћа и откупљивати воће из целе Поцерине, те да ће имати и њихово географско порекло. Капацитет новог производног погона је 5 000 тона годишње.

,,Најважнија вест је да ћемо у новим производним погонима запослити више од 100 наших суграђана који живе у Синошевићу, Волујцу и осталим поцерским селима. Наши суграђани ће моћи да раде у овом погону за просечну плату, а после тога, да се баве пољопривредним пословима у својим породичним домаћинствима. На овај начин задржаћемо људе на селу и омогућити нормалне услове за њихов живот и рад. Настављамо даље борбу за бољи живот и Шабац – град будућности!”, поручио је градоначелник.

Никола Дамњановић, председник Савета месне заједнице Синошевић, рекао је да је овај дан један од радоснијих у Синошевићу, јер су завршени радови на асфалтирању пута који је како је истакао од изузетног значаја за све оне који овде имају куће, домаћинства и имања.

,,Пут никада није имао асфалт, чак није насипан ни шодером. Много нам значи његово уређење и због производног погона у којем ће радити мештани овог села и околних места. Желимо да млади остану у свом селу и да имају могућност да раде и живе у њему. Када сам ја био млад желео сам то, али није било реално, надам се да ће садашња деца имати све услове, да остану овде, живе и граде породицу”, казао је Дамњановић.

Тренутно се изводе радови и на асфалтирању путева у месним заједницама Криваји, Букору и Касарским ливадама, док се следеће недеље очекују радови на асфалтирању у Варни.