Vesti

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE ULICE STEVANA MOKRANJCA U SINOŠEVIĆU

1. septembar 2023.

Danas su završeni radovi na asfaltiranju Ulice Stevana Mokranjca u Mesnoj zajednici Sinošević u dužini 1 100 metara i širini pet metara, finansirani iz budžeta Grada Šapca. Reč je o ulici koja nikada nije imala asfalt, a do kuća meštana vodio je zemljani put.

,,U potpunosti realizujemo obećanja koja smo dali našim sugrađanima iz Sinoševića. Završili smo asfaltiranje Ulice Stevana Mokranjca, čije uređenje je od izuzetnog značaja, pre svega za meštane ovog sela, ali i za kompaniju ,,Zlatni plod”, koja je investirala 16,5 miliona evra u ovaj deo Pocerine i svoje proizvodne pogone”, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obilazeći završne radove na asfaltiranju ove ulice.

Gradonačelnik je govoreći o kompaniji ,,Zlatni plod” naveo da je reč o kompaniji koja će liofilizovati, odnosno sušiti od 10 do 12 vrsta voća i otkupljivati voće iz cele Pocerine, te da će imati i njihovo geografsko poreklo. Kapacitet novog proizvodnog pogona je 5 000 tona godišnje.

,,Najvažnija vest je da ćemo u novim proizvodnim pogonima zaposliti više od 100 naših sugrađana koji žive u Sinoševiću, Volujcu i ostalim pocerskim selima. Naši sugrađani će moći da rade u ovom pogonu za prosečnu platu, a posle toga, da se bave poljoprivrednim poslovima u svojim porodičnim domaćinstvima. Na ovaj način zadržaćemo ljude na selu i omogućiti normalne uslove za njihov život i rad. Nastavljamo dalje borbu za bolji život i Šabac – grad budućnosti!”, poručio je gradonačelnik.

Nikola Damnjanović, predsednik Saveta mesne zajednice Sinošević, rekao je da je ovaj dan jedan od radosnijih u Sinoševiću, jer su završeni radovi na asfaltiranju puta koji je kako je istakao od izuzetnog značaja za sve one koji ovde imaju kuće, domaćinstva i imanja.

,,Put nikada nije imao asfalt, čak nije nasipan ni šoderom. Mnogo nam znači njegovo uređenje i zbog proizvodnog pogona u kojem će raditi meštani ovog sela i okolnih mesta. Želimo da mladi ostanu u svom selu i da imaju mogućnost da rade i žive u njemu. Kada sam ja bio mlad želeo sam to, ali nije bilo realno, nadam se da će sadašnja deca imati sve uslove, da ostanu ovde, žive i grade porodicu”, kazao je Damnjanović.

Trenutno se izvode radovi i na asfaltiranju puteva u mesnim zajednicama Krivaji, Bukoru i Kasarskim livadama, dok se sledeće nedelje očekuju radovi na asfaltiranju u Varni.