Вести

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОШ ,,НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ У ДРЕНОВЦУ

17. октобар 2022.

У Основној школи ,,Ната Јеличић” у Дреновцу завршни су радови на реконструкцији објекта. Реконструкција је обухватала две фазе и укупна вредност радова, који су финансирани средствима из буџета града Шапца, је око 8,2 милиона динара. Приликом посете ОШ ,,Ната Јеличић” у Дреновцу, градоначелник др Александар Пајић истакао је да ће Град Шабац наставити да улаже у образовне установе и да је циљ стварање једнаких могућности за образовање деце и омогућавање услова за останак људи у мањим срединама.

,,Ученици Основне школе ,,Ната Јеличић” у Дреновцу предстојећу зиму дочекаће у топлим учионицама захваљујући радовима који су у претходном периоду обављени. Зграда школе је изолована, урађена је комплетна фасада, замењени су дотрајали олуци, а промењена су и сва спољашња врата на школи и прозори на тоалетима. Укупна вредност ове инвестиције је 6 милиона динара и финансирана је средствима из буџета града Шапца. Прошле године је у овој школи урађен и комплетан кров, за шта је из буџета града издвојено 2,2 милиона динара, а замењен је и котао за грејање као и све цеви и изолација у котларници. Постављен је и плато од бехатон плоча испред школе”, рекао је Пајић и додао да је школа у Дреновцу сада засијала новим сјајем.

,,Осим што је визуелно променила свој опис, она је постала и енергетски ефикаснија. Тежимо да улажемо у наше образовне објекте како у граду, тако и на селу. Заједно радимо за будућност”, казао је Пајић.

Зоран Старчевић, директор Основне школе „Ната Јеличић“ истакао је одличну сарадњу Месне заједнице Дреновац и Градске управе града Шапца, која тежи једнаким условима за образовање деце како у граду, тако и на сеоском подручју.

,,Школа је у потпуности реновирана у последње две године и сада су исти услови за рад и учење наставника и ученика у матичној школи у Шапцу и у издвојеном одељењу у Дреновцу. Друга фаза радова обухватила је енергетску ефикасност. Урађена је изолација, камена вуна, фасада, замењен је део столарије, урађени су степенишни делови унутар школе, спустили смо плафоне на спрату и окречили цео спрат, тако да смо створили још боље услове за рад ученика. С поносом могу рећи да ОШ ,,Ната Јеличић” из године у годину има све већи број ученика. Пре три године имали смо 717, прошле 729, а ове имамо 740 ученика”, рекао је Старчевић.