Vesti

ZA VIKEND PLANIRANE DESETE ŠABAČKE KONJIČKE SVEČANOSTI

20. jula 2021.

Svečanim defileom konjanika i fijakera od Šabačkog hipodroma ka Šabačkom pozorištu u petak, u 18.00 časova, svečano će biti otvorene desete Šabačke konjičke svečanosti. Grad Šabac kao grad sporta je podržao ovu manifestaciju, a najznačajniji galopski događaj je za dane vikenda, gde će biti održano 11 kvalitetnih galopskih trka, za koje je prijavljeno 94 grla. Najvažnija trka u subotu je Šabački derbi, dok je u nedelju Memorijal kralja Aleksandra.

,,Šabačke konjičke svečanosti su sjajna prilika da promovišemo Šabac kao grad sporta i grad gde je 1886. godine osnovan prvi konjički klub u Srbiji. Kao Grad nastojimo da Šabački hipodrom i dalje zauzima jedno od najznačajnijih mesta u konjičkom sport u našoj zemlji. To je mesto dobrih susreta, a siguran sam da će zaljubljenici u ovaj sport i svi sugrađani uživati tokom dva trkačka dana“, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić na konferenciji za novinare koja je održana u Gradskoj kući i pozvao sve sugrađane da podrže zajedno desete Šabačke konjičke svečanosti.

Ovom prilikom predsednik Konjičkog kluba ,,Džokej klub Šabac“ dr Aleksandar Peranović rekao je da veruje da će u dva dana 94 galopera pokazati svoju najbolju fizičku spremnost i kvalitet.

,,Imamo dosta uvezenih grla iz Irske, Nemačke, Engleske i Francuske koja su kvalitetna u nadmetanjima. Hvala našim preduzetnicima i firmama koje su stale iza projekta Šabačke konjičke svečanosti i pomogle da budu na visokom nivou. Za prošli trkački dan uradili smo kompletnu tribinu, a sada i put kroz ceo hipodrom. Bezbednost gledalaca će biti na još većem nivou. Olakšan je i rad svima koji treniraju sa konjima“, istakao je dr Peranović i zahvalio se Gradu Šapcu, Turističkoj organizaciji grada, trenerima, vlasnicima, džokejima i svim ljudima koji rade na hipodromu.

Pored šest trka za subotu je predviđen i Bazar starih i umetničkih zanata, predstaviće se KUD ,,Abrašević“, Šabačke mažoretkinje, uz posebnu zonu za decu, dok će drugog trkačkog dana, u nedelju, biti izabrana najšarmantnija dana na defileu ,,Lejdis dej“, a devojke će nositi šešire Modnog studija ,,Ana Marković“ iz Kragujevca.