Вести

ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ МОСТА У ГРУШИЋУ ГРАД ШАБАЦ ИЗДВОЈИО 300 000 ДИНАРА

8. јул 2021.

Заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић и в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић обишли су данас реконструисан мост у поцерском селу Грушић, за шта је Град Шабац издвојио 300 000 динара. Реч је о мосту који је пре две године потпуно девастиран, а који је прва оштећења претрпео у поплавама 2014. године.

,,Реконструкција овог моста је још један доказ да нова градска власт мисли о својим суграђанима, посебно на сеоском подручју које је годинама уназад било запуштено и девастирано“, рекао је Блажа Кнежевић и додао да ће Град Шабац наставити да излази у сусрет грађанима, те да су спремни да се ухвате у коштац са свим проблемима, јер годинама уназад није ништа рађено.

На велики значај реконструкције моста указала је и в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура“ Милица Павловић рекавши да мост повезује 200 хектара обрадиве земље и спаја Грушић са Поцерским Метковићем и Волујцем.

,,На мосту су урађене значајне санације. Прилазни путеви мосту су реконструисани, сам мост је проширен, урађене су бетонске потпоре, те је након дужег времена мост постао фреквентан. Све то је веома важно за мештане. Сада могу да пролазе комбајни и остале пољопривредне машине”, рекла је Милица Павловић.

Председник Савета МЗ Грушић Бранислав Лазаревић изразио је захвалност Граду Шапцу и координатору за путеве ЈП ,,Инфраструктура“ Небојши Стојићевићу на брзом одговору и реакцији.

,,Значај овог моста за село и мештане је велики, посебно сада у сезони вршаја. Раније је овај мост био неупотребљив. Ово је привремено решење које нам много значи”, навео је Лазаревић и додао са им је још потребно шљунчење путева, као и поправка главног пута.