Вести

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА НОВОМ МОСТУ ПРЕКО САВЕ КОД ШАПЦА

26. март 2021.

Председник Србије Александар Вучић данас је обишао радове на новом мосту на Сави код Шапца и том приликом је, након разговора са извођачима изјавио да ће аутопут Рума – Шабац бити завршен за две и по године и да ће се онда од Београда до Шапца стизати за мање од 40 минута.

„Србија ће бити умрежена аутопутевима и брзим саобраћајницама и биће потпуно другачија земља. До краја 2025. године Србија ће бити непрепознатљива у односу на оно од пре неку годину“, нагласио је Вучић након обиласка радова на новом мосту преко Саве код села Мачвански Причиновић, који се гради у оквиру будућег аутопута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница.

,,Грађевинска оператива у Србији је ангажована као никада до сада, али нема довољно радника па морамо да увозимо радну снагу из окружења”, рекао је данас приликом обиласка радова на мосту преко Саве код Шапца председник Александар Вучић.

„Никада грађевинска индустрија није била овако ангажована, али немамо довољно радника и зато када обилазите градилишта приметићете раднике из БиХ, из Македоније, Турске. У Београду је просечна плата 700 евра и нико неће да ради на грађевини, али ми морамо да градимо земљу”, истакао је председник Вучић.

На питање да ли је Ковид успорио радове у земљи, председник је одговорио да су радови отежани свуда.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је ово велики дан за Шабац и Шапчане јер је председник државе Александар Вучић дошао да обиђе и убрза радове на новом мосту преко Саве који је деценијски сан свих Шапчана.

,,Председник је рекао да ће до октобра 2023. аутопут Рума – Шабац и мост преко Саве бити готови. Ово је велики подстрек граду Шапцу. Наша Северозападна индустријска зона јесте велика, али нема довољно компанија, нема довољно радних места, нема довољно капитала који је улаган у претходном периоду да би град Шабац имао много већи буџет од оног који има, да би могао да се развија онако како ми планирамо“, рекао је градоначелник Пајић и додао да је председник рекао да ће инвестиције за град Шабац бити велике.

,,Чули смо и од других председника општина и градоначелника који су повезани са Шапцем да је председник Вучић код њих долазио шест, седам пута за отварање различитих фабрика и долазак бројних инвеститора. Ми смо имали само једну велику компанију ,,Јазаки”. Том компанијом председник је показао да му је равномерни развој Србије изузетно битан. ,,Јазаки” је дошао и кад Српска напредна странка није била на власти у Шапцу. Председник има огромну ширину и брине о сваком грађанину Републике Србије”, изјавио је градоначелник Пајић и истакао да је ово инвестиција од државног значаја и капиталне вредности за град Шабац.

,,Цена земљишта за наше домаћине, пољопривреднике који желе да инвестирају биће много већа изградњом аутопута, и сигуран сам да ће наш град постати одлична дестинација за улагање у Републици Србији. Председник Вучић пружио је огромну подршку грађанима Шапца. У априлу месецу се поново видимо да наставимо започето и потпишемо договорено”, додао је Пајић.