Вести

УСВОЈЕН ЗАВРШНИ РАЧУН БУЏЕТА ГРАДА ШАПЦА ЗА 2021. ГОДИНУ

24. мај 2022.

Данас је одржана 15. седница Скупштине града на којој је усвојено 25 тачака дневног реда, међу којима и једна од најважнијих завршни рачун буџета Града Шапца за 2021. годину.

,,Са великом задовољством констатујем да смо завршили годину без динара задужења, те да смо остварили одличне приходе, за 350 милиона веће него што су били планирани. Без обзира што смо за камате и главнице издвојили 252 милиона за измирење дугова који су нам остали од претходне власти, издвојили смо и 101 милион већином за покривање трошкова који су нам остали од апотекарске установе, а морали су бити покривени у претходном периоду. Оно што је најважније нисмо узели ниједан једини динар кредита од почетка мандата, а успели смо да урадимо 60 километара путне инфраструктуре, да омогућимо бесплатан градски и приградски превоз за све суграђaне од 65 година и старије, смањимо цену вртића за 20 одсто, а трудићемо се да у наредном периоду наставимо са снижавањем цена“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Он је истакао да су ове године предвидели нове уџбенике за 1136 првака, те да ће за ту намену бити опредељено 10 милиона динара.

,,При крају су радова на шабачким отвореним базенима и надамо се њиховом отварању почетком јула. Све ово смо обезбедили без динара задуживања, а из реалног пословања града. Спортска хала ,,Зорка” је у функцији и много тога нас још очекује у наредном периоду како бисмо све што смо обећали и испунили“, поручио је градоначелник. 

Међу тачкама које су одборници усвојили су и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за прва три месеца ове године, средњорочни планови пословних стратегија јавних предузећа за период од 2022. до 2026. године, правилници о платама и накнадама трошкова, оперативни план одбране од поплава на водотоцима другог реда на територији Шапца за 2022. годину, извештај о раду савета за здравље Града Шапца за 2021. годину, као и усвајање локалног акционог плана за праведан упис ученика у основне школе на подручју града.