Вести

УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ll ГРАДА ШАПЦА ЗА 2022. ГОДИНУ

3. новембар 2022.

На данашњој 18. седници Скупштине града усвојен је ребаланс буџета ll града Шапца за 2022. годину у износу од 5 милијарди и 964 милиона, што представља највећи буџет у историји града.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић рекао је да му је било задовољство учествовати у раду Скупштине и разговарати о ребалансу буџета, посебно сада, када су остварени приходи града повећани за 286 милиона динара. Додао је да је такође задовољан што су имали врло конструктивну расправу, без обзира што су само два представника опозиције била укључена.

,,Најважнија ствар нам је да смо стабилизовали буџет и јавне приходе и да град сада послује без икаквих проблема, уредно враћајући наслеђене дугове из претходног периода. Нисмо узели ни динар кредита за ове две године, а успевамо да реализујемо све оно што смо предвидели буџетом града. За инвестициона улагања издвојили смо 30 посто буџета и мислим да смо један од ретких градова који издваја толико процената за инвестиције. Наставићемо са реализацијом пројеката који су од важности за развој града. Добро нам је пролазно време што потврђује све оно што смо до сада постигли. Радимо све по закону, пре свега одговорно и поштено и тако ћемо наставити”, истакао је градоначелник.

На Скупштини је усвојен и ребаланс IV програма пословања ЈКП ,,Стари град” за 2022. годину, одлука о давању на коришћење без накнаде непокретности у јавној својини града Шапца удружењу ,,Каритас Шабац, као и одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈКП ,,Топлана Шабац”.