Вести

УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ГРАДА ШАПЦА

30. јуна 2022.

На 16. седници Скупштине града Шапца усвојено је 14 тачака од којих је најважнија разматрање и усвајање Одлуке о ребалансу буџета града Шапца за 2022. годину. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је поносан што је на данашњој седници Скупштине града усвојен први ребаланс буџета, јер за 313 милиона динара Град има остварене веће приходе од планираних по свим основама и да та средства могу да се распореде по ставкама које су приоритетне.

,,Градска власт града Шапца ради изузетно предано и одговорно, што резултати и показују. Са својом државом имамо партнерски однос и захваљујући помоћи државе Шабац ће добити нову болницу са преко 600 постеља, а такође, остварује се и вишедеценијски сан свих нас, а то је изградња капиталног пројекта ауто-пута Рума – Шабац, новог моста преко Саве, и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница. Циљ Републике Србије је равномеран развој наше земље.

Приоритети градске власти су у новом запошљавању, довођењу нових инвеститора што се показује и тиме да смо у последњих годину и по дана продали преко 50 хектара земљишта у Северозападној радној зони и то за осам нових и 12 привредника који већ послују на територији нашег града, а желе да прошире своју производњу. Од нашег доласка на власт у Шапцу, урадили смо преко 70 километара нових путева на сеоском и градском подручју. За 20 посто смо смањили најскупљу цену вртића коју смо наследили од претходне власти, обезбедили смо бесплатан превоз за преко 25 хиљада пензионера, преко 1100 наших првака добиће бесплатне уџбенике, хала спортова ,,Зорка” коначно је у власништву града Шапца и што је на радост свих суграђана, Шабац ће за 20-ак дана добити комплекс отворених базена. Бринемо о свим становницима, како у граду, тако и на селу“, рекао је Пајић и додао да је као градоначелник поносан што Шабац није узео ни један једини динар новог кредита за време откако је на челу града и да од Шапца стварају Град будућности.

На данашњој седници усвојена је и тачка која се односи на разматрање и усвајање предлога Одлуке о поверавању послова управљања, организације рада и одржавања комплекса отворених базена у Шапца екстерном управљачу, Одлука о усвајању другог ребаланса програма пословања ЈКП ,,Стари град“, две тачке које се односе на урбанистичко уређење града, Одлука о изменама и допунама одлуке о правима и услугама социјалне заштите, као и тачке које се односе на доношење нових статута установа културе на територији града Шапца како би се ускладиле са изменама и допунама Закона о култури.