Вести

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2024. ГОДИНУ

9. фебруар 2024.

Данас је одржана друга седница Скупштине града Шапца на којој је усвојен буџет за 2024. годину у износу од 6.794.565.180 динара. Градоначелник Шапца др Александар Пајић рекао је да се ради о највећем буџету у историји града Шапца, који је како је навео и капитални и развојни.

,,Двадесет осам посто буџета биће утрошено за капиталне инвестиције. Поред капиталних инвестиција, огромна средства издвојили смо за образовање. Настављамо са трендом смањења трошкова за боравак деце у вртићу, који су у односу на прошлу годину мањи за десет посто и за ту намену на годишњем нивоу издвајамо 870 милиона динара.
Када је реч о пољопривреди издвојили смо 120 милиона, јер сматрамо да са тим средствима можемо да реализујемо све оне програме који су приоритет у пословању наших пољопривредника. Социјална заштита такође има значајно место, као и културна дешавања у нашем граду. Дакле, трудимо се да све оно што је била политика града у последње три године, буде и у наредне четири године“, истакао је Пајић.

Данашњој седници Скупштине града Шапца присуствовали су одборници две опозиционе листе Удружени побеђујемо и Нови ДСС, док је ван скупштинске сале остала опозициона група коју предводи Небојша Зеленовић. Градоначелник Пајић је оценио да је добро што су одборници две опозиционе листе узели учешће у раду седнице и својим ставовима заступали интересе грађана који су их бирали.

,,Поносан сам на то што су наши суграђани и грађани целе Србије имали могућност да слободно изаберу оне за које мисле да ће их најбоље представљати. Српска напредна странка добила је апсолутну већину у граду. Политика града која је спровођена у последње три године добила је двотрећинску већину наших суграђана, односно 45 одборника. Наши нови коалициони партнери су одборници Социјалистичке партије Србије и са њима имамо више од двотрећинске већине за одлучивање у Скупштини. Сигуран сам да је то у најбољем интересу Шапчана“, рекао је градоначелник и додао да после усвајања данашњег буџета настављају са реализацијом пројеката који су њим и предвиђени, а на добробит свих Шапчана.

На данашњој седници именован је нови вршиоц дужности директора Шабачког позоришта, Александра Делић, дипломирани менаџер из Шапца, као и нови директор Центра за стручно усавршавање Шабац, Марко Пановић, дипломирани правник из Шапца.

Поред потврђивања мандата новим одборницима, усвојена је одлука о измени комуналног уређења и именовани су надзорни одбори јавних предузећа.