Вести

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА, СТУДЕНТИМА И ПРОФЕСОРИМА

23. априла 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је уручио награде најуспешнијим ученицима основних и средњих школа са територије града Шапца који су постигли значајне резултате на Републичким такмичењима, а према Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, за школску 2019/2020. годину.

Такође, данас су додељене и градске стипендије студентима за школску 2020/2021. годину

,,У недељи када прослављамо Дан града, желео сам да у име Града доделим награде најуспешнијим ученицима и студентима. Они  су остварили најбоље резултате у претходној школској години на такмичењима која су могла да се одрже. Укупно је

21 ученик и 11 наставника основних школа награђено, а 9 ученика и 7 професора средњих школа. Ово ученицима треба да буде подстрек за још боље резултате у наредном периоду. Трудићемо се да сваке године повећавамо средства која ће бити опредељена образовним установама нашег града, како би ученици имали што боље услове за рад и показали врхунске резултате“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да су данас уручене и градске стипендије студентима у све четири категорије: друштвено – хуманистичке науке, природно – математичке, техничко – технолошке, и медицинске науке.

,,Сви који су добили стипендије имају имају  просек изнад 9,40. Ту су и два студента која су добила стипендију за дефицитарна занимања, професор математике и професор хемије“, рекао је градоначелник Пајић и додао да је велика моћ ових ученика јер имају огромно знање, а Град је ту да подржи њихове потенцијале.

Професорка математике Мирјана Обрадовић, захвалила се у име стручног већа наставника математике Основне школе „Николај Велимировић“, Граду Шапцу на наградама које су издвојили, пре свега, за ученике, а потом и наставнике који их подржавају.

,,Циљ школе је да образује ученике и да их васпитава, али и да препознаје таленте и негује их. Свако дете је даровито, те је наша мисија да му помогнемо да открије свој таленат и помогнемо у развоју. Деци награде значе, не само као потврда њиховог рада, већ и великог труда који улажу. Позитиван пример је и када наставници добију признање, јер ми смо њихови узори“, казала је професорка Мирјана Обрадовић.

Стефан Милић, студент Економског факултета у Суботици, одељења у Новом Саду, захвалио се локалној самоуправи и градиначелнику Шапца др Александру Пајићу.

,,Захваљујем се на указаној части и поштовању традиције града да се свим студентима, младим талентима омогући један вид помоћи. За мене је ово велика сатисфакција за будући рад и остварење добрих резултата и надам се да ће у предстојећем периоду већина ових младих људи да се врати у свој родни град и настави живот“, рекао је Стефан Милић студент Економског факултета у Суботици, одељење у Новом Саду.