Вести

УРАЂЕН НОВ СПОРТСКИ ТЕРЕН У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ ,,МАЈУР“ У ШТИТАРУ

12. октобар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао завршне радове на асфалтирању спортског терена у Основној школи ,,Мајур” у Штитару. Овом приликом, градоначелник Пајић истакао је да је циљ градске власти да створи исте услове у селу као и у граду и најавио да ће у наредном периоду у дворишту Дома културе у Штитару бити урађено и дечје игралиште за предшколце и малишане који иду у вртић.

,,Успех свог рада као градоначелника Шапца мерим задовољством и осмесима наших суграђана. Зато је асфалтирање и уређење спортског терена у Основној школи ,,Мајур” у Штитару једна од инвестиција од изузетног значаја, јер су најмлађи Штитарци ти који су најзадовољнији. Стари терен у школи у Штитару био је у изузетно лошем стању, нефункционалан за свакодневне спортске активности. Сада смо урадили нов асфалт за терен за мали фудбал, баскет и рукомет. Укупна вредност ове инвестиције, која је финансирана из буџета града Шапца, је 2 милиона и 800 хиљада динара. Сваки нови терен је додатни подстрек деци и младима да им спорт постане свакодневни избор. Сигуран сам да ће овај школски терен бити место где ће стасати неки нови шампиони који ће уз помоћ својих наставника користити и чувати спортску инфраструктуру”, рекао је градоначелник Пајић.

У последњих годину и по дана у ОШ ,,Мајур” у Штитару реконструисана је школска зграда и прилагођена су два учитељска стана у учионички простор за прелазак у једносменски рад, опремљене су учионице намештајем, уграђен је котао на пелет, постављена је АМРЕС интернет мрежа и реконструисане су просторије у Дому културе, које су сада прилагођене за предшколце и малишане који иду у вртић.

,,Настављамо са интензивним улагањем у образовне установе на територији нашег града. То потврђује и буџет града из којег је 21% средстава опредељено за образовање. То смо у могућности да радимо, јер је буџет нашег града стабилан, остварујемо приходе и захваљујући томе можемо да улажемо у будућност”, рекао је градоначелник Пајић.

Живан Макевић, директор Основне школе ,,Мајур” истакао је да је школски терен у Штитару био приоритет ове школе.

,,Циљ свих ових пројеката јесте да се у Мајуру и Штитару омогуће услови за школовање као у граду. У наредном периоду у Основној школи ,,Мајур”, издвојеном одељењу у Штитару, планирали смо замену крова на малој школи, поправку и замену дотрајалих делова школске ограде, уградњу бехатон плоча у школском дворишту”, казао је Макевић.

Данијела Ђурашковић, председница Савета МЗ Штитар истакла је да је школски терен значајна инвестиција за децу и младе у Штитару.

,,Осим ове инвестиције, имамо планове за ову и наредну годину. У Штитару је у току реконструкција Споменика палим и несталим ратницима Српско-турског рата 1876-77, Балканских и Првог светског рата. Штитарци су открили овај споменик 22. септембра 1922. године. Ове године је јубилеј, стогодишњица од подизања споменика. Реконструкцију споменика обавља Звонко Петровић, академски сликар, родом Штитарац. Средства за ове намене обезбедила је МЗ Штитар. У наредном периоду планирано је и уређење центра села”, истакла је Данијела Ђурашковић.