Вести

УДРУЖЕЊЕ ,,ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА” ДАРИВАЛО ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА ДЕСЕТОГОДИШЊОЈ ШАПЧАНКИ

13. новембар 2020.

Удружење ,,Чепом до осмеха” из Новог Сада данас је, заједно са градоначелником Шапца др Александром Пајићем, и представницима удружења ,,Да будемо сви једнаки”, у Градској кући, уручило инвалидска колица десетогодишњој Тини Станојловић из Јевремовца. Сакупљањем чепова, ово новосадско Удружење измамило је педесет и пет дечјих осмеха.

,,Јако смо поносни и велика нам је част што смо данас у Шапцу, који сматрамо нашом другом кућом. Сви смо срећни што смо успели да на овај начин Тини, и њеним родитељима, олакшамо живот, колико је то у нашој могућности, и наставићемо то да радимо. Визија, мисија и циљ нашег Удружења јесте да сви заједно, на територији Републике Србије, помогнемо деци и онима којима је помоћ најпотребнија”, рекла је Миљана Паповић, координатор удружења ,,Чепом до осмеха”.

Градоначелник Шапца истакао је да ће Град увек подржати хуманитарне акције.

,,Град Шабац ће увек пружати подршку акцијама које су пуне хуманости и солидарности једних према другима. Желимо да нашим суграђанима олакшамо живот у нашем граду. Сигуран сам да ће ова акција имати и свој наставак, односно да ће наши суграђани да споје лепо и корисно, да сачувамо животну средину скупљајући чепове, а истовремено и да помогнемо деци којима је та помоћ неопхопдна”, рекао је др Пајић.

Удружење ,,Да будемо сви једнаки” из Шапца окупља преко шездесеторо деце са сметњама у развоју.

,,Заиста се трудимо да помогнемо свима којима је потребно и зато ми је драго да смо данашњом акцијом показали да солидарност постоји у целој Србији. Очекујемо да ће кроз ову нашу акцију и деца у другим деловима Србије добити оваква помагала”, изјавио је др Дејан Павловић из удружења ,,Да будемо сви једнаки”.

Чланови новосадског удруђења ,,Чепом до осмеха” апеловали су на грађане да наставе да прикупљају чепове јер је то пут до већег броја помагала, и дечјих осмеха.