Вести

У ШАПЦУ СВЕЧАНО ОТВОРЕН КОМПЛЕКС БАЗЕНА

26. јула 2022.

У Шапцу је свечано отворен комплекс отворених базена. Градоначелник Пајић приликом отварања истакао је да ће коначно бројни Шапчани у летњим месецима имати прилику да дане одмора или слободног времена проведу у свом граду, без потребе да путују на друге локације изван Шапца.

,,Откад сам на функцији градоначелника Шапца, завршен је најлепши капитални пројекат за наше грађане финансиран средствима из буџета града. Вечерас је обележено свечано отварање комплекса отворених базена, а већ од сутра наши суграђани моћи ће да уживају. Комплекс отворених базена био је један од приоритета наше градске власти. Град ове величине, али и град ватерполо шампиона, дуги низ година осећао је потребу за оваквим комплексом. Данас, када су они завршени, грађанима Шапца и околине предајемо на коришћење  олимпијски, мали и беби базен. Поред ова три базена, изграђена је и трибина са 850 седећих места, простор за свлачионице и помоћне просторије, оставе за реквизите, просторије за запослене, санитарни чворови и тушеви, осветљење са унутрашњом и спољашњом расветом, подводно осветљење, једном реченицом, све оно што је потребно да ови базени испуне све домаће и међународне такмичарске стандарде, а такође и свим рекреативцима пруже максималан квалитет, безбедност и уживање”, рекао је градоначелник Пајић и додао да је захваљујући стабилности буџета града, који је највећи у историји, овај капиталан пројекат за Град Шабац завршен без иједног динара задужења.

,,Брижљиво водимо рачуна о буџету града уз уважавање потреба својих суграђана. Надам се да ће Шабац врло брзо имати повода за слична окупљања када се буде обележавао завршетак неког другог значaјног инфраструктурног пројекта за град. Пред нама је доста заједничког рада, али то је наша обавеза и дужност којом испуњавамо обећање да од Шапца направимо град будућности за све његове грађане”,

казао је Пајић.