Вести

У ШАПЦУ РЕВАКЦИНИСАНО УКУПНО 10.300 ЉУДИ

13. март 2021.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас вакцинални пункт у Здравственој станици Домa здравља ,,Др Драга Љочић“ у Мачванском Прњавору, где је до 12 часова ревакцинисано 194 мештана Прњавора, Рибара и Петковице.
Првом дозом кинеског произвођача ,,Синофарм“, до 16  часова треба да буде вакцинисано још 250 мештана поменутих села, као и Петловаче, Змињака и Скрађана, који су се пријавили преко портала еУправа.
Укупно je ангажовано четири лекара, осам медицинских сестара и техничара за здравствену услугу коју треба да пруже суграђанима.
,,Одговорност грађана је на највишем нивоу, у шта сам се лично уверио обилазећи пункт. Захваљујући председнику државе Александру Вучићу и Влади Републике Србије и њиховом континуираном раду имамо довољан број вакцина. Сви су у могућности да бирају оне вакцине које им одговарају и приме потпуно бесплатно. Заједно се боримо да нађемо адекватно решење против ове заразе која је захватила цео свет. Драго ми је што је интересовање наших суграђана за вакцинацију велико, јер је то једини пут да се победи епидемија“, рекао је градоначелник и апеловао на све суграђане да се одговорно понашају јер колико ће ово дуго трајати зависи и од нас.
Др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић“, истакла је да су њихове екипе по други пут у том селу, а на иницијативу Удружења пензионера, јер многи нису у могућности да дођу у Шабац, због превоза или су слабо покретни.
,,Ми вакцинишемо не само на пункту за масовну имунизацију у сали Економске школе, него одлазимо у домове грађана и вакцинишемо оне који се слабо крећу или су непокретни. До сада смо њих 58 вакцинисали другом дозом кинеске вакцине произвођача ,,Синофарм“. Важно назначити приликом пријаве да ли је неко покретан или не. Јуче смо првом дозом вакцинисали 186 непокретних и слабо покретних лица. Наставићемо са том праксом како би обухват био што већи“, навела је др Станковић и додала:
,,Наше екипе дома обавиле су јуче вакцинацију и у Казнено-поправном заводу где је 58 лица лишених слободе вакцинисано. Такође смо у истом временском периоду вакцинисали и 29 корисника Установе за децу и младе са сметњама у развоју, аутизмом и тешкоћама у комуникацији уз сагласност њихових старатеља“, казала је др Станковић.
До сада је на подручју града Шапца укупно употребљено више од 27.000 доза вакцина, а укупно 10.300 суграђана је ревакцинисано.