Вести

У РИБАРИМА ПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ

6. септембар 2021.

Јавно комунално предузеће ,,Стари град“ данас је почело са радовима на санацији дивље депоније у Рибарима. Санација депоније се реализује у оквиру Пројекта превенција нелегалног одлагања и уклањања отпада у 2021. години. Уговор о суфинансирању је у Министарству заштите животне средине потписао градоначелник Шапца др Александар Пајић са министарком Иреном Вујовић. Укупна средства за реализацију овог пројекта су два милиона динара. Министарство додељује средства у износу од 1.540.616,00 динара док остала средства обезбеђује Град Шабац.

,,Изузетно важан пројекат за Град Шабац, који ће се одвијати на 11 локација на сеоском подручју. Осим Рибара то су и Слепчевић, Прњавор, Петловача, Мрђеновац, Мишар, Мала Врањска, Криваја, Дреновац и две локације у Мачванском Причиновићу. Желимо да уклонимо ове депоније и створимо боље услове за живот грађанима. Град Шабац је постао стабилан партнер са државом Србијом. Оваквих пројеката, и у области екологије, и у свим другим сферама, у наредном периоду ће бити све више“, рекао је Блажа Кнежевић, заменик градоначелника.

В.д. директора ЈКП ,,Стари град“ Никола Беговић апеловао је на све суграђане да свој отпад не одлажу на места која нису предвиђена за депонију јер тиме угрожавају животну средину.

,,ЈКП „Стари град“ је аплицирало код Министарства заштите животне средине за пројекат санације дивљих депонија. Наишли смо на разумевање од стране Градске управе, која не само да је подржала овај пројекат него и учествује у његовом суфинансирању. Ми смо лоцирали 11 дивљих депонија на територији града Шапца. Депонија у Рибарима је дужине око 600 метара и на њој има грађевинског, кабастог, зеленог отпада“, казао је Беговић.