Вести

У ОРГАНИЗАЦИЈИ НЕДЕЉНИКА ,,ГЛАС ПОДРИЊА“ ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА И СПОРТСКИМ КОЛЕКТИВИМА

4. фебруар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас у Градској кући свечаној додели признања најбољим спортистима и спортским колективима Подриња за 2021. годину, у организацији шабачког недељника ,,Глас Подриња”. 

По оцени читалаца овог листа признање за најбољи спортски колектив додељено је Рвачком клубу ,,Витез”, док су као најбољим у категорији спортисте и спортисткиње, признања уручена боксеру Семизу Аличићу и атлетичарки Милици Познановић.

Жири у чијем саставу су била четири члана, у категорији најбољег спортског колектива одабрао је кајак клуб ,,Зорка”, као најбољи спортиста и спортисткиња одабрани су Митар Паликућа и Гордана Пешић. По оцени жирија Страхиња Павловић је најбољи тренер и најбољи спортиста Подриња у дијаспори, док су прва места у категорији тренера Подриња поделили: Жељко Јокић (РК Металопластика) и Немања Личанин (ВК Шабац), односно међу младим спортистима Јана Лукић (ТК Летњиковац) и Никола Кљајић (ТК Шабац).

Градоначелник је, том приликом, изразио задовољство што присуствује најдуготрајнијем избору у Србији, 63. по реду, за најуспешније спортисте и спортске колективе Подриња за претходну годину.

,,Недељник ,,Глас Подриња“, организатор овог догађаја, труди се да у овим тешким временима, када смо суочени са вирусом, не прекида традицију и настави да промовише врхунске резултате које сте остварили у појединачним и колективним споровима током претходне године. Верујем да су комисија и читаоци имали тежак задатак да међу вама који сте освојили велики број медаља изаберу најбоље”, рекао је градоначелник Пајић и поручио да најбољи спортисти треба да буду узор младим генерацијама и да их подстакну на бављење спортом, те да је сигуран да су они истински промотери свога града.

,,Град Шабац је поносан на вас, јер сте доказали да својим залагањем, трудом и радом можете да остварите велики успех. Због тога настојимо да свим спортистима обезбедимо што боље услове за несметан рад и напредак. У том правцу ове године смо из буџета града издвојили око 200.000.000 за спортске клубове и око 350.000.000 за спортску инфраструктуру, сређивање и изградњу спортских објеката. Хвала вам на свим оствареним успесима, пожртвованости, храбрости, борбености. Желим вам да бележите још боље резултате у даљем раду и такмичењима. Град ће увек бити уз своје спортисте, идемо даље!”, навео је градоначелник.