Вести

У НЕДЕЉУ ПОЧИЊЕ ЧИВИЈАШКО СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ФУДБАЛУ

23. новембар 2022.

Данас је у Соколском дому одржана конференција за медије поводом Чивијашког светског првенства у фудбалу које ће свечано бити отворено 27. новембра у 10 часова у сали Шабачке гимназије.

На почетку конференције присутнима се обратио генерални секретар Спортског савеза града Шапца, Дејан Поповић, рекавши да ову спортску манифестацију у кojoj  су учесници ученици основних школа организују под покровитељством Града Шапца, а у циљу пружања подршке фудбалској репрезентацији Србије која се тренутно такмичи на Светском првенству у Катару, као и промоције спорта, пре свега фудбала у граду. Посебно је нагласио да је Шабац једини град у нашој земљи који на овај начин организује подршку репрезентацији Србије.

,,Свих 12 основних школа ће учествовати на Чивијашком светском првенству. Жребом на састанку директора одређено је да свака школа представља по једну репрезентацију и то ОШ ,,Јанко Веселиновић“- Холандију, ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“ – Србију, ОШ ,,Ната Јеличић“ – Енглеску, ОШ ,,Николај Велимировић“ – Бразил, ОШ ,,Стојан Новаковић“ – Катар, ОШ ,,Јеврем Обреновић“ – Немачку“ , ОШ ,,Вук Караџић“ – Аргентину, ОШ ,,Мајур“ – Португал, ОШ ,,Војвода Степа“ – Француску“ ОШ ,,Јован Цвијић“ – Јапан, ОШ ,,Краљ Александар Карађорђевић“ – Белгију и ОШ ,,Доситеј Обрадовић“ – Шпанију. Учесници су ученици од седмог до осмог разреда и за њих су обезбеђени дресови репрезентација које представљају, као и пехар и медаље за најбоље. Такође и навијачке групе ће имати реквизите, како би и атмосфера у сали била истински мондијалска“, истакао је Поповић и позвао љубитеље спорта у граду да у недељу од 10 до 18.30 посете Шабачку гимназију и својим присуством пруже подршку организацији првог Чивијашког светског првенства.

Састав група одређен је данас жребом у Спортском савезу. У А групи су: Португал, Шпанија и Белгија, у Б групи су: Енглеска, Катар и Бразил, у В групи су: Француска, Холандија и Србија, док је у Г групи: Аргентина, Јапан и Немачка. Биће одиграно 16 утакмица, тимови ће играти међусобно дуеле, а турнир ће отворити дуел Португала и Белгије (Основне школе ,,Мајур“ и ,,Краљ Александар Карађорђевић“ из Прњавора).

Конференцији су присуствовали и шеф кабинета градоначелника Шапца Риста Ристић и члан Градског већа за спорт Марко Пановић.