Вести

У ДЕСИЋУ ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ 2,1 КИЛОМЕТАР ПУТА

7. јула 2022.

Мештани Десића, после више деценија, добиће асфалтиран пут у засеоку Горња мала. Дужина овог пута, који повезује преко 50 домаћинстава, је 2,1 километар. Градоначелник Пајић је приликом обиласка радова на уређењу овог путног правца истакао да је Град Шабац за годину и по дана урадио преко 70 километара нових путева и да је улагање у путну инфраструктуру приоритет градске власти.

,,Задовољство је видети срећу на лицима ових људи. Иако је 21. век, ови људи тек сад добијају асфалтиран пут. У Десићу радимо два путна правца. Овај део Поцерине има перспективу и зато треба континуирано улагати у ова места. Путна инфраструктура је приоритет становницима са села. Ово је доказ да ниједно место на територији града Шапца неће бити заборављено. Обећали смо да ћемо мислити подједнако о развоју свих места у нашем крају, a то делима и доказујемо. Равномеран развој села и града приоритет је градске власти”, рекао је градоначелник Пајић.

Снежана Недић, мештанка Десића, истакла је да овај пут има велики значај, не само за мештане који живе у овом засеоку, већ за цело село.

,,Ово је најдужа мала где има највише кућа, али због претходног начина финансирања где се узимао новац од грађана, овај пут је до данас био неасфалтиран. Велики је значај за животну егзистенцију. Захваљујем се Градској управи града Шапца и градоначелнику на овој великој инвестицији и што је наш град сада партнер својој држави. Захвални смо што се улаже и у села и што грађани сеоских месних заједница нису више грађани другог реда”, истакла је Снежана Недић.