Вести

СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ И ДОДЕЛОМ АПРИЛСКЕ НАГРАДЕ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА ШАПЦА

25. април 2023.

Свечаном академијом у амфитеатру Академије струковних студија обележен је Дан града Шапца. Градоначелник Шапца др Александар Пајић уручио је највише признање града, Априлску награду у виду кључа града и плакета, а добитницима који нису из Шапца, уручена је и Повеља почасни грађанин града Шапца.

Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Укупан развој и промоцијa града Шапца, додели председници Владе Републике Србије, госпођи Ани Брнабић. Она је добитник и Повеље почасни грађанин града Шапца.

У категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода добитник Априлске награде је директор Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије, проф. др Радоје Симић. Њему припада и Повеља почасни грађанин града Шапца. 

Комисија је одлучила да у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада, Априлска награда буде додељена компанији ,,ДПС Клас“. Награду је примио власник компаније господин Драган Поповић.

Градоначелник Пајић истакао је да су свечаном доделом највишег признања града, вредновани резултати оних који су својим деловањем оставили значајан траг у областима којима се баве. ,,Априлска награда града Шапца иде заслужено у руке овогодишњих добитника, којима овом приликом најискреније честитам”, истакао је Пајић.