Вести

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНА КЊИЖАРА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

23. април 2024.

Данас је у Улици господар Јевремова 12 у Шапцу свечано отворена реновирана књижара Културног центра, у којој ће Шапчани убудуће моћи да купе одабране наслове књига, као и уметничке предмете примењене уметности наших најбољих сликара и дизајнера.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, истакао је да књижара, коју више од две деценије посећују Шапчани који поштују слику и реч од данас има потпуно нов изглед, те да се нада да ће уз угоднији и лепши амбијент, ово постати место где ће се рађати нове идеје, где ће се делити љубав према књигама и уметности, али и стварати нова културна искуства.

,,Сигуран сам да ће Шапчани знати да цене напоре Града и Културног центра да им приближи примењену уметност, да им буде доступнија. Захваљујем се и директору Културног центра, свим запосленима и градском већнику Џиновићу за културу и што су имали идеју и визију, како да добру писану реч, али и уметност приближе суграђанима”, истакао је Пајић.

Како је рекао директор Културног центра Урош Лукић, пројекат реновирања, био је дуг и захтеван, али резултати су, барем што се њих тиче, импресивни, а нада се да и други деле њихово мишљење. Он је појаснио да је уређење ентеријера простора подразумевало хобловање паркета, модернизацију расвете и постављање потпуно нових полица, али да ипак, ово није само обнова простора, већ и обликовање новог концепта који представљају суграђанима.

,,Наш циљ је да ово буде место где се сусрећу речи и слике, прошлост и будућност, али пре свега место где се сусрећу људи, сви они који уметност воле и живе, а таквих је у овом граду много и наша заједница већ дуже време вапи за местом попут овог. Задовољство је огромно што смо успели тако нешто нашим суграђанима и да пружимо.  Без подршке града Шапца, овај пројекат не би био могућ. Захвалност дугујемо градоначелнику др Александру Пајићу, Бранку Џиновићу, члану већа за културу, као и мом тиму који је уложио велики рад и труд, али и срце како бисмо остварили овај заједнички дуго сањани сан.  Нека нова стара књижара буде место које подстиче размишљање и стваралаштво, место које нас спаја и оплемењује”, казао је Лукић.