Вести

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ДЕЧАКА РК ,,МЕТАЛОПЛАСТИКА“ КОЈИ СУ ПОСТАЛИ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ

4. јуна 2021.

Градоначелник Шапца данас је свечано угостио рукометаше ,,Металопластике”, најмлађу такмичарску генерацију овог клуба, дечаке 2008. и 2009. годиште, председника клуба, Бранислава Ђурковића, директора клуба Славишу Стојиновића, и тренере Жељка Јокића и Милоша Митровића. Ови дечаци старости 12 и 13 година освојили су прво место на државном првенству.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић честитао је на успеху младим рукометашима ,,Металопластике” и истакао да је сан сваког играча освајање шампионата своје земље, а овај пехар сија нарочитим сјајем, јер се на њега чекало пуних 30 година.

,,Рукометни клуб ,,Металопластика“, са традицијом дужом од 60 година, клуб је од посебног интереса за наш град. Рукометаши уз остале клубове носе круну развоја шабачког спорта. Сигуран сам да Град Шабац улагањем у спорт крупним корацима иде ка Граду будућности. Трудићемо се да овим младим дечацима направимо што боље услове за рад да и у наредном периоду постижу одличне резултате. Жеља нам је да се ,,Металопластика“ врати на старе стазе славе и да за њу играју неки нови ,,рукометни ванземаљци“, рекао је градоначелник Пајић.

Славиша Стојиновић, председник клуба ,,Металопластика” захвалио се градоначелнику на пријему и подршци коју Град Шабац пружа РК ,,Металопластика”.

,,Један велики труд и рад ових дечака са својим тренерима дао је одличан резултат. По ко зна који пут се утврдило да је улагање у младе права ствар и ту нема другог резултата осим успеха. Преко 50 екипа учествовало је на такмичењу и најбољих 12 екипа се изборила за учешће на завршном такмичењу. То још више даје на значају успеху ових дечака и сигуран сам да ће они наставити да марљивим радом и у будућности постижу добре резултате. Надам се да ће у некој даљој будућности бити окосница првог тима ,,Металопластике” јер нам је то и циљ”, рекао је Славиша Стојиновић.

Жељко Јокић, тренер РК ,,Металопластика” казао је да чим се формирала ова група дечака 2008. и 2009. годиште да су показали да ће бити другачији.

,,Дечаци су веома радни и стално се друже, без обзира јесу ли на тренингу или не. Веома су борбени, што је изузетно битно за овај спорт. Чим смо почели да их тренирамо, они су већ показивали да ће бити шампиони. На такмичењу су били доминантни и победили су у све четири утакмице са великом разликом у финалу”, казао је Жељко Јокић.

Рукометаш Стефан Стојиновић рекао је да је изванредан осећај освојити шампионат своје земље.

,,Није било лако припремати се. Тренирали смо напорно, али је прелеп осећај остварити овако велики успех. Рукомет је за мене живот и једна велика емоција. Позвао бих своје вршњаке да дођу на тренинг, па ако им се свиди, да остану”, рекао је Стефан Стојиновић.

Свечаном пријему у Градској кући присуствовали су и Миле Исаковић, саветник градоначелника за спорт и спортску инфраструктуру и Марко Пановић, члан Градског већа за спорт.