Вести

СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ОДРЖАНЕ НА ЛЕТЊИКОВЦУ

27. јун 2021.
Сеоске игре Спортског савеза Србије данас су отворене на теренима Основне школе ,,Стојан Новаковић“ на Летњиковцу. Учешће на овим играма узело је 5 месних заједница: Горња Врањска, Заблаће, Поцерски Причиновић, Мајур, Дреновац. Према правилима, свака екипа мора да има по 20 такмичара, од којих 5 треба да буду женског пола. Такмичења се реализују у десет дисциплина, индивидуалним и колективним спортовима. Отварању Сеоских игара, присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.
,,Град Шабац је град спорта и са великим задовољством смо узели учешће. На овај начин, чува се традиција, промовише спорт на селу, а млади имају прилику да се друже у природи и баве физичком активношћу. Такође, унапређује се спортска инфраструктура, јер победник на републичком финалу добија терен у селу победника. Због тренутне ситуације у свету, изузетно нам је важно да сви такмичари буду здрави. Из тог разлога уведен је обавезан, бесплатан лекарски преглед“, рекао је градоначелник Пајић и истакао да ће Град Шабац увек подржати све манифестације које промовишу младост, спортски дух и здраве стилове живота.
,,Тежимо да наш град буде Град будућности“, казао је Пајић.
Сеоске игре трају један дан, односно до поподневних сати, а њихов циљ је популаризација спорта на селу, како истиче Марина Јовичић, ПР Спортског савеза Србије.
,,Наша жеља је била да оформимо такмичење које ће повезати све сеоске месне заједнице у Србији. Јавиле су се 24 месне заједнице ове године. У Шапцу постоји дуга традиција и надам се да ће вам се свидети нови формат. Награде за најбоље у Србији је спортски терен на подручју тог села, тако да се вреди борити“, казала је Марина Јовичић.