Вести

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА СА ДИРЕКТОРОМ РЕПУБЛИЧКЕ ДИРЕКЦИЈЕ ВОРКАПИЋЕМ

5. марта 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас у свом кабинету са директором Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јованом Воркапићем и власником фирме ,,Холидеј“ Младеном Јовановићем, поводом решавања вишегодишњег проблема имовинско-правних односа овог шабачког привредника. Ради се о земљишту које је ,,Холидеј“ купио од Градске управе, а чији проблем није могao да реши од 2016. године.

– Дирекција за имовину биће подршка локалним самоуправама и привредницима како би се отклонили постојећи проблеми, и како би привредницима био омогућен неометан рад и развој делатности којом се баве. Данас смо закључили уговор са фирмом ,,Холидеј” која од 2016. године није могла да реши имовинско правне односе, који су били веома битни за решавање, како би могла да настави са својим развојем и новим запошљавањем. Од власника сам чуо да је запослио 23 нова радника и да то представља само почетак – рекао је Воркапић и истакао да Републичка дирекција за имовину подржава Град Шабац и градоначелника, те да могу апсолутно да рачунају на подршку централне власти Владе Републике Србије у свим својим настојањима ка развоју града Шапца.

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић, изразио је задовољство што је директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић данас био гост града Шапца.

– Долазак Воркапића у Шабац, говори о ономе што смо обећали суграђанима, а то је да ћемо тесно сарађивати са Владом Републике Србије, односно са својом државом. Драго ми је да смо данас заједно решили један вишегодишњи проблем који је имао привредник нашег града, власник ,,Холидеја”. Град Шабац ће увек бити уз привреднике, како бисмо створили бољи пословни амбијент. То су ствари које радимо заједно. Борићемо се свом снагом да обезбедимо више нових радних места. Драго ми је да Шабац има привреднике који желе да инвестирају и проширују обим свог посла. Сигуран сам да ћемо у наредном периоду моћи да обрадујемо суграђане са новим инвеститорима који ће долазити у Шабац и обезбедити посао за њих. Уверен сам да ћемо бити конкурентни на тржишту и да ће наши суграђани бити задовољни – рекао је градоначелник.

Фирма ,,Холидеј” отпочела је велики пројекат, а то је отварање новог техничког прегледа који јединствен у земљи, по свом изгледу, опреми и функционалности.

– Имали смо одређене застоје у решавању имовинско-правних односа с обзиром на то да смо плац купили од Градске управе. Захваљујући ангажовањем градоначелника и директора Републичке дирекције за имовину Воркапића, тај проблем је решен. Морам да изразим захвалност и задовољство што је у кратком року све решено и што је мојој фирми омогућено да несметано ради на техничком прегледу који је недавно и отворен и да ту запосли прилично велики број људи – навео је власник фирме ,,Холидеј” Младен Јовановић.